Zalm met courgette & kaki, lekker voor op je rustdag!

Holy moly wat houden wij van Zalm! En zalm, gecombineerd met kaki? Voor ons kan het eigenlijk niet beter. Regelmatig smullen wij dan ook van dit recept en dat willen we jou natuurlijk niet onthouden! 

Dit gerecht is gebaseerd op een gerecht van Healthcoach Amsterdam.

Ingrediënten voor 1 bord:

  • 250 gram zalmfilet;
  • 1 kaki;
  • 1 courgette;
  • 1/4 citroen;
  • Lente ui;
  • Sojasaus;
  • Zout & peper;
  • optioneel: bulgur of een andere graansoort;

Bereidingswijze

Zet water op om het graan te koken en bereid deze aan de hand van de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen haal je de courgette door de spirelli, of snijd je deze in kleine blokjes. Verhit een pan, indien nodig met kokosolie of een andere olie die bestaat uit verzadigd vet. In onze keramische pan hebben wij geen olie nodig, lekker makkelijk. Gooi de courgette in de wokpan en snijd de kaki in blokjes. Verhit ondertussen een pan voor de zalm. Als de courgette gaar is gooi je de kaki erbij.

Als de tweede pan heet is voeg je de zalm toe. Besprenkel deze met sojasaus naar smaak en schroei de buitenkant dicht. Vervolgens zet je het vuur wat lager en laat je de zalm ongeveer 5 minuten doorsudderen.

Snij de lente ui in dunne ringetjes, voeg wat peper en zout toe aan de courgette/kaki pan. Is alles gaar? Serveren maar!

Dit recept is vooral bedoeld voor rustdagen. Het graan voeg je toe om de energie van dit gerecht te verhogen of als je de volgende dag toch gaat sporten.

Kcal: +/- 350 tot 500 kcal – De energie in dit gerecht kan worden verhoogd door een graan en/of olijfolie toe te voegen. 

Heb jij vragen, tips, opmerkingen of leuke verhalen n.a.v. dit artikel? Reageer dan hieronder! We leren graag van jou en nemen alles mee ter verbetering van shreddit! 

zalm