Xion Protective Gear – Gear Review

Back protectors hebben mijn lichaam en ziel al eens gered op de berg. Nadat mijn trouwe protectie het begaf, was het voor mij tijd om eens goed te kijken wat er allemaal te vinden was. Van velen hoorde ik vrij snel de naam ‘Xion’ vallen. Na wat wikken en wegen, is voor mij protectie belangrijk dus ging ik er voor. Hier is protectie niet alleen mogelijk voor de rug, maar ook vele andere delen van het boven/onder lichaam. De Xion Shortsleeve Jacket Pro – D3O en Shorts Freeride – D3O [men] werden na lang denken de keuzes waar ik voor ging. 

Pasvorm rond het lichaam

Vele back protectors voelen enig zins grof aan en sluiten niet echt lekker aan bij het lichaam. Het is prima te doen, maar je wilt zo min mogelijk de protectie voelen. Nu ik deze Xion protectie aan gehad heb, moet ik zeggen dat het erg lekker zit. De bewegingsvrijheid komt niet in het geding en het vormt zich goed naar je lichaam. De enige pads die wat apart voelen zijn de schouders, op het moment dat je armen ver omhoog gaan. Het is ook wel logisch dat dit gebeurd en is niet vervelend te noemen. Mocht je er wel last van hebben, dan kunnen de pads er makkelijk uit gehaald worden. Na flink wat weken er mee te hebben gereden zit het alsnog heerlijk, zorg wel dat je het af en toe (zonder de pads) wast. 

Protectie punten

Protectie is waar deze Xion producten voor gemaakt zijn. Door het gebruik van D3O materiaal, voelen klappen natuurlijk hard aan, maar dat gevoel verdwijnt snel. In de winkel hebben ze dan ook een D3O setje van materiaal en een hamer. Er wordt dan verteld “pak het materiaal, leg het op je hand en sla er op met de hamer”. Best wel gek om te doen en best wel gek om te ervaren hoe de klap opgevangen wordt. De precieze werking van dit spul is bij ons niet bekend, maar dat kan je hier vinden. Wederom zijn er in nut van de wetenschap meerdere valpartijen ingezet en vooralsnog kwam ik er steeds goed uit. Zoals ik al aangaf voel je de klap wel, maar echte pijn niet. Spieren voelde soms op de dag zelf wat beurs en was de dag er na zo goed als weg. Dit maakt voor mij deze outfit een onmisbare. 

D3O de werking er van. Foto: XionPG.com

Prijs en verbeterpunt

Dat deze Xion gear  top  is kan ik na drie maanden met zekerheid zeggen. Dat je hier ook voor betaald, dat dan ook. De Xion Shortsleeve Jacket Pro is rond de 250 euro en de Xion Protective Shorts Lite zo’n 120 euro, best een prijzig pakket. Dit heeft mij ook lang laten nadenken of ik dit wel wilde aanschaffen. Nu ik het heb, ben ik blij dat ik dit toch gedaan heb. Vanuit mij is het enige verbeterpunt de klittenband-band die om het middel gaat, deze vertoont snel verbruikssporen en laat soms los. Al met al een super product, waar ik zelf erg blij mee ben dat ik het heb.