Waar in Utrecht kan de boardsporter zijn ei kwijt? Wij zochten het voor jou uit!

Utrecht, lekker centraal en met ontoereikende mogelijkheden. Vanuit andere gebieden ben je hier binnen no-time en shoppen is hier uitermate top. De stad staat op de vierde plek in Nederland naar inwonersaantal en daarom wonen hier vast veel boardsportliefhebbers. Reden genoeg om te onderzoeken of Utrecht ook interessant is voor de boardsporter!

Shops

In Utrecht centrum is kortgeleden de eerste Nederlandse winkel van winkelketen Blue Tomato geopend. De shop biedt voornamelijk snowboard, surf en skate gear, maar freeski materiaal is wel via de winkel verkrijgbaar (per bestelling). Daarnaast vind je veel accessoires, waaronder handschoenen, helmen, wax etc. 

Blue tomato Utrecht that's how we roll

Blue tomato is een grote keten waar veel te vinden is, maar er de shop Cellblocks kun je echt niet overslaan. Deze shop is gestart omdat de eigenaar vond dat het advies over snowgear veel beter kon. Inmiddels zijn zij 25 jaar verder en zijn ze gevestigd in het centrum van Utrecht. Bij Cellblocks vind je o.a. Jones, K2, Salomon, Nitro en Bataleon . Daarnaast kan je hier terecht voor onderhoud van jouw materiaal en verkopen zij ook surf hardware en accessoires. Mocht je niet op zoek zijn naar iets nieuws, dan is de inrichting van de shop ook een kijkje waard!

Voor de skiërs is er in deze shops niet al te veel te vinden. Gelukkig ligt MK Ski service, een begrip in de skiwereld, op een steenworp afstand van Utrecht. Hier vind je verschillende freeride & freestyle ski’s. Daarnaast kun je jouw schoenen hier laten bootfitten en staat er een passievol team van specialisten voor jou klaar. Tot slot kun je hier ook interessante clinics volgen én kun je terecht voor onderhoud. Wat wil een skiër nog meer?

Powder turn front side

Naast bovenstaande shops zijn er nog veel meer interessante winkels te vinden. Zo vind je hier o.a. Herqua, Skatestore, de Bever en Dryboards. Vooral de laatste springt eruit. Bij Dryboards bestel je namelijk een snowsurfer, die vervolgens speciaal voor jou fresh out the wood wordt gemaakt. Hoe cool! 

Snow

Om de hoek van Utrecht, namelijk in Nieuwegein, is er de mogelijkheid om te skiën en/of te snowboarden. Hoewel dit niet kan op echte sneeuw, het is namelijk een borstelbaan, biedt deze plek wel veel mogelijkheden. Zij beschikken over vier afdalingen, waaronder zelfs buckelterrein en freestyle mogelijkheden! 

Surf

Ook kun je terecht voor surfen in Nieuwegein. Dat is dan wel niet hetzelfde als de zee of de oceaan, maar de indoor surfhal van Downunder kan toch een leuke uitdaging bieden. Zeker als altijd naar het strand rijden niet binnen jouw mogelijkheden past. 

Mifune Bloemendaal

Mifune is een echte vereniging, en in samenwerking met Kiteclub Bloemendaal kun je hier, tegen contributie, gebruik maken van kitemateriaal! Supervet én tot nu toe uniek in Nederland!

Skaten in Utrecht

Utrecht heeft veel skatemogelijkheden! Skatepark Utrecht is een grote indoor skatehal. Je kunt hier terecht voor skaten (duh) lessen, materiaal en een drankje aan de bar bij hun chill corner. Daarnaast kunnen inline-skaters hier ook terecht. Op donderdagavond is het terrein open voor BMX-ers.

Naast deze grote indoor skatehal zijn er ook een aantal outdoor skateparks te vinden. Meer informatie daarover vind je hier

skateboarden

Kortom

In Utrecht zijn veel mogelijkheden voor de boardsporter. Door de centraal gelegen plek is het niet moeilijk om op andere locaties (zie Snowworld, het strand etc.) te komen. Maar op zich biedt Utrecht zelf al heel veel substitutes voor de echte sneeuw. 

 Met dit artikel hebben we waarschijnlijk nog lang niet alle hotspots in Utrecht gedekt, dus: heb jij tips! Laat het ons dan weten door een reactie hieronder zodat iedereen er wat aan heeft!

Utrecht Cellblocks