Vegetarische penne met spinazie, champignons & cottage cheese!
Als groot pasta liefhebber is dit een gerecht die ik vaak maak. Daarnaast is dit vegetarische recept lekker makkelijk, snel en goedkoop. Ideaal voor mijn mini budget op het moment!
Ingrediënten:
Voor twee borden:
- 400 a 500 gram spinazie;
- 200 gram cottage cheese of hüttenkase;
- 200-250 gram kastanjechampignons;
- 100-150 gram volkoren penne of pastasoort naar keuze;
- 1 teentje knoflook;
- Een snufje peper, zout en nootmuskaat.
Bereidingswijze vegetarische pasta:
Zet voldoende water op het vuur en breng dit aan de kook. Snijdt het teentje knoflook en bak deze vast in de pan. Ondertussen snijdt je de champignons en doe je deze ook in de pan.
In mijn keramische pan is geen olie nodig. Het vocht van producten zorgt ervoor dat de pan niet aanbakt! Hier lees je de voordelen van koken met een keramische pan!
Als de champignons goudbruin zijn, voeg je de spinazie in kleine beetjes toe tot alles is geslonken. Ondertussen kook je de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pasta gaar? Serveer deze op een bord. Vervolgens voeg je de groentemix toe. De cottage cheese leg je hier bovenop of meng je vast door de saus.
Energie
Kcal: 400 tot 500 – te verhogen door extra pasta of cottage cheese. Hiermee verhoog je de koolhydraten en/of de eiwitten van dit recept.
Een paar vertalingen om je te helpen
- Champignons – Pilze
- Spinazie – Spinat
- Knoflook – Knoblauch
Meer vertalingen nodig? Die vind je hier.
Heb jij vragen, tips, opmerkingen of leuke verhalen n.a.v. dit artikel? Reageer dan hieronder! We leren graag van jou en nemen alles mee ter verbetering van shreddit!
Vervang de diepvriesspinazie met verse spinazie van Nederlandse bodem. Deze seizoen groente is te verkrijgen vanaf maart tot en met oktober. 225 gr. cottage-cheese (kaas is niet altijd vegetarisch gestremd, kijk voor een lijst met vegetarische gestremde kaas, waaronder Parmezaan en cottage-cheese bij Vegatopia )
Hoi Andrea,
Thanks voor je berichtje! In Oostenrijk hebben we alleen geen Spinazie van Nederlandse bodem!