Waarom wij Protect Our Winters (POW) supporten en jij dat ook wil doen!

Handen winter

In 2007 is Protect Our Winters opgericht door snowboardlegende Jeremy Jones. De freerider merkte op dat steeds meer skigebieden sloten door de warmte maar er werd nog weinig actie ondernomen om dit tegen te gaan. Daarom startte hij dit mooie initiatief. En wij staan uiteraard helemaal achter deze organisatie. 

Ecologische voetafdruk


Voetafdruk

Misschien heb je al eens gehoord van de ecologische voetafdruk, ofwel ecologische footprint. Dit begrip is in het leven geroepen om uit te drukken wat jouw leefstijl voor impact heeft op ons milieu. Er wordt gekeken naar wat de aarde, qua bronnen te bieden heeft, en hoeveel van deze bronnen jij in beslag neemt voor jouw persoonlijke leefstijl. 

De gemiddelde Nederlander heeft een voetafdruk van 4,1 hectare. Even voor jouw beeldvorming, als we alles eerlijk verdelen dan heb je per persoon 1,8 hectare om te gebruiken. Wij nemen gemiddeld per persoon meer dan het dubbele in beslag en het wordt dan ook tijd om hier wat aan te gaan doen. Hier kun je meer lezen over dit begrip. 

Wat doet Protect Our Winters?

Protect our winters

Protect Our Winters is een community. Door awareness onder de snowsportcommunity te creëeren willen zij samen met de leden van de community (iedereen met een liefde voor de snowsport) de handen ineen slaan. Samen kunnen we  onze winter beschermen. Want zonder winter en sneeuw is er geen snowsport. Mooie missie dus!

5 Tips van POW en van Shreddit op een rijtje

Reis slim. Neem het openbaar vervoer in plaats van de auto. Of nog beter: fiets of wandel. Dan word je ook meteen wat fitter voor je vakantie of jouw seizoen! 

Get your hands dirty: Kleine beetjes helpen. Probeer eens een week lang elke dag iets van de straat te pakken en in de prullebak te gooien. Kleine moeite en it makes you really awesome!

Eet groen. Probeer eens wat minder vaak te kiezen voor vlees en wat vaker voor vegetarisch. En nee, we zeggen echt niet dat je meteen vegan moet gaan. Eet jij 7 dagen per week vlees? Ga dan eens voor 6 dagen per week en één keer vegetarisch. De recepten regelen wij! 

Leef eenvoudig. Dat is toch veel relaxter. Koop tweedehands kleding of verkoop jouw gebruikte kleding via bijv. United Wardrobe. Weggooien is zonde en zo levert het ook nog wat op. Nog vetter, maak van je oude materiaal meubels zoals deze bankjes van bij Revert en in Kopenhagen

En tot slot. Vergaar kennis en praat erover. Zonder awareness komen we nergens. Om veranderingen aan te kunnen brengen moeten mensen zich er eerst bewust van zijn. Hoe meer mensen bewust worden, hoe meer mensen wat kunnen veranderen. Des te meer verandering, des te meer winter voor ons. En daar worden we nou echt blij van! 

Steun POW in hun missie!

Kortom, Protect Our Winters is voor, maar vooral ook door, iedereen met een hart voor de sneeuw. Wij steunen de initiatiefnemers van Protect Our Winters Nederland omdat zij zich specifiek inzetten voor het behouden van de winters. En door hen te steunen steunen wij onszelf en wie steunt zichzelf nou niet? Steunen doe je dus door informatie te vergaren en met andere te delen. Daarnaast kun je (telkens) kleine stappen zetten om jouw voetafdruk te verkleinen. Wil je meer betekenen? Dan kun je POW uiteraard ook nog financieel steunen. Hoe dat kan lees je hier!

Winter hart

Heb jij nog tips die je met de shreddit community wil delen? Plaats dan hieronder vooral je reactie zodat anderen ervan kunnen leren!