Fotograaf: Mirte van Dijk||

Want iedere snowsporter heeft een Stephan nodig. Zijn bijnaam is ‘berggeit’, je herkent hem aan zijn sik én aan zijn si(c)ke skills op de berg. Deze snowboardgids kennen wij als een super bekwame leraar en gids (een groter compliment van gymdocenten krijg je niet) die zijn kennis met rust en passie kan overbrengen aan zijn deelnemers. Stephan heeft zijn passie voor het freeriden ook overgedragen aan team Shreddit en heeft dus altijd een speciaal plekje in ons sneeuwhart.

Stephan was verschillende keren te bewonderen op het witte doek tijdens het freeride filmfestival, waar zijn reis naar Mongolië werd vertoond & hij met freeskiër Paul de Groot te zien is. Maar, naast zijn freeride skills is hij ook vervelend capabel in het park. Dit jaar sloegen wij ons ogen dicht toen we weer eens iemand met een freeride plank op de kickers zagen afstrepen. Vervolgens werd er, geheel onverwachts, door deze onbekende een stylish 540 gegooid, bleek het onze berggeit te zijn. Hoe vet! Daarnaast is Stephan ook ambassadeur van het mooie merk Patagonia, wat zich voornamelijk bezig houdt met milieubewuste productie van winterkleding. Wel zo belangrijk als wij in de toekomst ook willen blijven genieten van de sneeuw.

Stephan

Fotograaf: Rens de Wild ||

Stephan aan het woord:

Het begon toen ik als 8-jarige door mijn opa werd meegenomen naar de bergen, ik was onmiddellijk verliefd! Inmiddels heeft snowboarden er voor gezorgd dat ik mijn vaste baan in Nederland heb opgezegd en het hele jaar door in Oostenrijk woon. In de winter ben ik elke dag op pad in de bergen, met of zonder groep. Het liefst zo ver mogelijk weg van het skigebied. Ik zou het ook niet anders willen.

Favoriete gebied

Eén favoriet gebied?, kan dat? Overal waar sneeuw ligt en serieuze bergen zijn

Favoriete gear

Jones Solution 164.

Shreddit team aan het woord: ‘Als je ooit het board van Stephan oppakt, kijk dan uit dat je jouw handen niet openhaalt. Je hebt namelijk scherpe kanten en de overtreffende trap: Stephan kanten… Ouch’.

Favoriete discipline
Snowboard mountaineering
Favoriete eten

Pizza Provenciale van Paletti 😉

Tot slot vind je de trailer van zijn film hier.

Meer informatie over Stephan vind je op de website van zijn bedrijf White Adventure en je kunt hem natuurlijk volgen via Instagram. Al zijn indrukwekkende avonturen en/of zijn contactinformatie vind je hier. Je kunt Steph ook boeken als gids, iets voor op jouw bucketlist!