De Vimana Ennitime twin tip voor dames: Een freestyle en carve machine.

Het Noorse snowboardmerk Vimana staat bekend om zijn eenvoud. Zowel in shapes als design is er geen sprake van flashy extra’s. De boards zijn ontworpen door riders en dat is te merken. Na een vier dagen park rijden met de Ennitime is het tijd voor een review: De Vimana Ennitime is hét camber parkboard voor dames, maar dan met meer effectieve kantenlengte met als gevolg (veel meer) grip. 

De signature serie van pro rider Enni Rukajarvi is een stijf camber snowboard gemaakt voor de allrounder in het park. Door de unieke edge hold is het ook een heerlijk board om mee te carven. Snel en stabiel: ENNI IS A BOSS. THE NO.1 PICK FOR GIRLS WHO RIP. 

https://youtu.be/SQBvODRklpA

Specs

Shape:

Dit board is een zogenoemde ‘full camber’. Als je het board op de grond legt heeft het twee raakpunten, bij de neus en bij de tail. Als je in jouw bindingen stapt raakt bijna het hele board de grond/sneeuw. Dit zorgt voornamelijk voor een snelle reactie. Daarnaast heeft een camber board meer voorspanning. Het board staat als het ware op rek, net als een elastiek. Hierdoor kun je meer pop uit jouw board halen dan bij bijvoorbeeld een rocker board. 

De full camber shape is vrij uniek in damesboards en zijn bijna niet te vinden. Daarom zijn wij extra fan van de Ennitime, want ook vrouwen kunnen goed uit de voeten met de kracht van een camber board!

Twintip & Directional mogelijkheden

De Ennitime 143 tot 147 is een zogenoemde true twin. Als je het board door de midden snijdt is zowel de linker als de rechterkant precies hetzelfde. Fijn voor o.a. switch rijden en echt een park georiënteerd board.

De 151 komt overigens in een directional shape en is de all mountain variant van dit board. Met een iets grotere nose heeft dit board meer drijfvermogen in de poeder en is hiervoor ook geschikt. 

Stijfheid:

Vimana zelf beoordeelt het board met een stijfheid van 6/10 en ook Blue Tomato geeft het board een 6/10.

Voor wie is dit board:

De Ennitime twintip is een agressief board. Hiermee bedoel ik dat de combinatie van de stijfheid en de camber shape ervoor zorgt dat het snowboard snel reageert op iedere beweging. Dit betekent ook dat het board niets vergeeft. Fouten worden meteen afgestraft en een beetje zekerheid van je skills in het park is dan ook prettig voordat je aan dit board begint. Mocht deze informatie je afschrikken, kijk dan even naar bijvoorbeeld de Gnu ladies choice

Ben je op zoek naar een board die jou naar een hoger niveau tilt in het park en op de piste dan is de Vimana Ennitime twin een enorme aanrader. In het poeder zul je het board overleven, mits je de bindingen wat naar achter plaatst (afhankelijk van jouw skills). Wil je het board alleen voor freeriden gebruiken dan zou ik aanraden te kiezen voor de 151 directional, of een ander board zoals de Salomon Pillow Talk


Vimana Ennitime zwart camber

Graphics

De Vimana Ennitime twintip komt dit jaar een roze en een zwarte variant. Beide met glitters. De roze versie is het board van pro rider Enni Rukajarvi. 

Kortom: Een heerlijk camber board voor dames

Op de glitters na is de Vimana Ennitime een board zonder flashy extras. Je betaalt niet voor marketing specs (zoals alle leuke name die worden bedacht voor camber boards). 

Het is een traditionele camber met traditioneel design, speciaal voor de meer gevorderde dames in het park of op de piste. 

Heb jij vragen, tips, opmerkingen of leuke verhalen n.a.v. dit artikel? Reageer dan hieronder!