Zell am See

Aantal km piste:

77

Aantal liften:

27

Hoogte:

1500 – 2000m

Zell am See, Salzburgerland, Oostenrijk

Onze ervaring in Zell

In de afgelopen seizoenen zijn we al vele malen in Zell am See geweest, zowel in de vrije tijd als tijdens weken lesgeven. Freeride beginners en gevorderde lessen, beginnende snowboard en skigroepen en ook de gevorderde jongeren hebben zich hier goed vermaakt. Onze familieleden weten hier vaak een leuke plek te bemachtigen om de wintersport te vieren en ons mee te nemen voor een etentje (winnen).

Tevens is Zell een goed decor voor een aantal van onze Shred-it’s.

Buiten de pistes, waar we nog meer over gaan vertellen, leent Zell am See zich uitstekend voor feestjes, Oud&Nieuw vieren, een lekker hapje eten en prijzen ze zich rijk met één van onze favo shops: La Resistance

Wat maakt dit gebied zo fijn?

Het gebied is toegankelijk voor elk niveau rijder. Brede en vlakke afdalingen in prachtig bebost gebied maakt het een sprookjesachtige ervaring voor de vakantie. Een enkele ‘onverwachte’ zwarte afdaling kan je echter ook tegenkomen (houd goed de borden en pistekaart in de gaten). Bovenaan de Schmittenhöhe (de hoogste berg van Zell am See) start je met een prachtig uitzicht voor je de afdalingen gaat verkennen. Er is een breed scala aan gezellige tentjes om te lunchen en soms op een bijzondere plek. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de Pinzgauer Hütte, waar de Kartoffelgröstel een echte aanrader is en je d.m.v. een touw achter een sneeuwscooter terug richting de pistes wordt geholpen. 

Het dorp aan het prachtige meer (See) is altijd sfeervol en heeft voor ieder wat wils. Restaurants (favo: Crazy Daisy) in diverse prijsklassen, uitgaansgelegenheden voor de echte stapfanaten en gezellige borrelaars en vele shops om je geld in te wisselen voor goodies. De nachtpiste is geopend van 18.30-21.00uur en de geweldige freestyle shows zijn van 2 februari tot 3 maart elke woensdag te bewonderen, vanaf 20.00uur bij de cityXpress. Een niet al te groot gebied voor de gezellige wintersporter met een uitbreiding richting de Kitzsteinhorn.

Mogelijkheden voor de gevorderde rijder

In Zell am See is een funpark en XXL funslope aanwezig bij de Schmittenhöhe. Leuk om met je board of skiklasje een kijkje te nemen en je een dagdeel te vermaken. Voor de gevorderde freestyler raden wij echter aan om richting de Kitzsteinhorn te gaan, wat gelukkig onder dezelfde liftpas valt. 

Met lekkere poeder dagen leent Zell am See zich uitstekend voor gezellige afdalingen en heerlijke spray sessies. De omgeving maakt het shredden een waar genot. Zet er een fijn muziekje onder en je waant je even in een andere wereld. Wees er op een verse sneeuw dag wel vroeg bij voordat de afdalingen door anderen ontdekt zijn. Mocht het nu echt ongekend wit worden in de gehele omgeving dan is het zelfs mogelijk om door te steken naar Piesendorf wat 9 km verderop ligt. Een goed niveau van rijden is hier wel voor nodig. Zorg bij deze onderneming voor een ervaren gids om je de weg te wijzen.

Verder in de omgeving

Zell am See ligt lekker centraal en binnen no time ben je in Kaprun. De liftpas is ook geldig voor beide gebieden. Met de auto bevind je je binnen een half uur in het alom bekende Saalbach-Hinterglemm. Hiervoor moet je wel een andere liftpas aanschaffen of nog beter: een Superskicard of Alpinecard zodat je in de vakantie van alle gebieden in de omgeving kan genieten. Het openbaar vervoer is in dit gebied uitstekend geregeld waardoor je zonder auto ook goed mobiel bent. Ons ‘thuis’ van dit seizoen bevindt zich in Maishofen, wat ook uitstekend is voor de bereikbaarheid van al deze gebieden.