Salomon-Assassin algemene board specificaties
Salomon noemt het de meest progressieve kruising qua constructie voor zowel poedersneeuw als het funpark. Een All-Terrain Freestyle board die voor de licht- tot vergevorderde rijder genoeg zou moeten zijn om zich overal op de berg te kunnen vermaken.
Zelf heb ik verschillende jaargangen mogen rijden op dit specifieke board en ook hedendaags is dit één van mijn boards.
Details:
Lengte(s): 157W / 160W
Jaargang(en): 2013-14 / 2015-16 / 2017-18
Bindingen: Salomon Quantum / Salomon Defender
Schoenen: Salomon Hi-fi / Salomon Launch / Burton Ion
Rijder lengte: 184cm
Rijder gewicht: 93kg
De Assassin en ik gaan ver terug, op veel momenten in mijn snowboardende jaren is deze plank gereden. Met verschillende bindingen en schoenen zijn er aardig wat combinaties bereden op de berg. Hieronder mijn mening over de rijdeigenschappen op de piste, in het funpark, in de off-piste en mijn al omvattende mening.
Pistes rammen:
Met haar medium flex heeft de Assassin een speels karakter en door de hybrid-camber zorgen de nose/tail voor extra pop wanneer je op de piste aan het spelen bent. Deze speelsheid zorgt dat ze lekker makkelijk draait en maakt van ieder hobbeltje een kicker(tje). Door de shape en flex combinatie zijn presses erg lekker in te zetten met dit board.
Wanneer je meer op snelheid komt en de gecarvde bochten in wilt zetten, mag je soms wat je best doen. De Assassin heeft de nijging om uit de bocht te butteren, dit kan je enigzins tegengaan door meer spanning te houden in je lichaam. Het kan er voor zorgen dat je wat harder moet werken met carven, dan dat je zou moeten met een stijver snowboard.
De medium flex kan ook later op de dag, wanneer bugels verergeren per minuut , zorgen voor wat moeilijkere afdalingen. Nog al eens wil je board soepel mee bewegen met de bugels, waar dan wat stijfheid wel lekker zou zijn om ze flink aan te pakken.
Fun in het Park:
Voor de beginnend tot (licht)gevorderd freestyler is de assassin een heerlijk board in het funpark. Van small- t/m medium kickers zijn prima te springen, het kan wat instabiel aanvoelen in de lucht. Voor rotaties zijn zowel de 157W als de 160W goed te gebruiken en verschillende grabs zijn uitstekend te doen. Op boxes, tubes en rails voelt de Assassin zich ook zeker thuis. Doordat de nose/tail wat rocker hebben is de Assassin wat vergevingsgezinder dan een normaal camber board, wat soms je ziel kan redden op de spannende bijna verkant momenten.
Zwevend in de Off-Piste:
Door de hybrid-camber van de Assassin zijn poedervelden van 10-20cm diep prima te doen. De 160W variant met Salomon Quantum bindingen maken het mogelijk, maar er zijn wel een stuk fijnere boards te vinden hiervoor. Het kan natuurlijk meewerken als je minder weegt dan dat ik doe, waardoor je niet zoveel vraagt van de flex van dit boardje. Voor de wat grotere zwaardere snowboarders onder ons zou ik de Assassin voor de off-piste specifiek, niet aanraden.
Last Call:
Als iemand mij vraagt welk snowboard ik aanraad, schreeuw ik bijna ‘Assassin’. Op de berg heb ik al ongelooflijk veel plezier beleefd aan dit board. De hele berg wordt jouw speeltuin doordat ze lekker veelzijdig is. Af en toe hard werken om heelhuids beneden te komen is het zeker waard! Als je de ruimte hebt in zowel je koffer als budget zou je voor de off-piste eerder wat anders kunnen rijden. Wanneer er ruimte is om één board te hebben in je inventaris waarmee je de hele berg wilt aanvallen, hé-hó Assassin!
Check hem hier
Meer gear artikelen? Er volgen meer en je leest ze dan hier
0 Comments