Salade van kip & kaki voor een frisse lunch op jouw rustdag!

Jum, Kaki. Fris, zoet en vol met vitaminen en mineralen. Ook is de kaki goed te combineren in heel veel verschillende recepten. Door deze salade ontdekten wij de goede combinatie van kaki & kip. Check it out!

Ingrediënten:

Voor 2 borden:

  • 100 gram van een slasoort naar keuze, ik koos voor gemengde sla;
  • 200 gram kipfilet;
  • 2 kaki’s;
  • 50 gram Gemengde noten;
  • 200 gram komkommer;
  • halve citroen;
  • zout, peper, paprikapoeder.


komkommer

Bereidingswijze

Verhit een koekenpan en voeg een beetje vet toe indien nodig. In onze keramische pan hoeft dit niet, wel zo gezond. Snij ondertussen de kipfilet en voeg toe aan de pan. Schroei de kipfilet helemaal dicht en verlaag het vuur. Bestrooi de kipfilet ondertussen met wat zout, peper & paprikapoeder naar smaak.

Verdeel de sla over twee borden. Snij de kaki’s en de komkommer in blokjes en verdeel eveneens over de borden. Als de kipfilet klaar is voeg je deze toe. Vervolgens strooi je de gemengde noten over de salade en knijp je het sap van de citroen erover uit als dressing.

Waar vind je de ingrediënten?

In principe kun je alle ingrediënten vinden in de Lidl. Helaas heeft de Lidl geen biologische kip. Wij kiezen er dan ook voor om naar de M-preis, Billa, Spar of Adeg te gaan en in Nederland naar de Appie.

Dit recept is vooral bedoeld voor rustdagen. Er zijn wat vetten toegevoegd door de noten en er is geen koolhydraat in de vorm van een graan of een peulvrucht aanwezig. Indien je van deze salade toch een sportmaaltijd wil maken dan kan dat heel goed door het toevoegen van een peulvrucht of volkoren brood. 

Kcal: +/- 450 kcal – De energie in dit gerecht kan worden verhoogd door meer kipfilet of door het toevoegen van brood of peulvruchten.

Heb jij vragen, tips, opmerkingen of leuke verhalen n.a.v. dit artikel? Reageer dan hieronder! We leren graag van jou en nemen alles mee ter verbetering van shreddit! 

Kip kaki salade