Fotograaf: LINHKRUGER.com ||

Sven Lieve, een snowboarder met een hart voor stijl. Zowel op als naast het park draagt hij dit uit in, in zijn skill én in zijn kleding. Sinds afgelopen seizoen wordt hij gesponsord door Rome Europe, onder andere dankzij deze toffe show-off:

Hoewel Sven in zijn early days competitief heeft gesnowboard, draait het nu voornamelijk om fun en stijl. Hoewel Sven z’n snowboardlevel sky high is, is hij altijd in om anderen wat te leren of hen mee te nemen in zijn passie. Zolang jij je fun met hem deelt, zal hij je altijd helpen, nieuwe dingen leren ook zien en benoemen wat je goed doet! Hij is vooral te vinden in Snowplanet maar ook in de alpen. Daarnaast rockt hij, met z’n vriendin Lisa Peters als lerares, ook nog wel eens op een board met wieltjes.

Sven aan het woord:

Snowboarden is voor mij puur stoke. Ik doe het liefst de hele dag party laps en methods, plezier boven prestatie 🙂
snowboarden leerde ik bij Snowplanet Spaarnwoude als kleine kiddo, Na wat oefenen, wintersport en alle snowboardfilms te hebben gekeken begon ik steeds frequenter te glijden. Ik nam later een abonnement bij Snowplanet en had vanaf het begin een goede groep maten om mee te snowboarden en urenlang op de baan te hangen. Pizza’s bestellen en shredden was zeker de beste avondbesteding! haha.

Fotograaf links & midden: Robin Groenhart||

Fotograaf rechts: Rik Komaromi ||

Favoriete gebied

Voor park ga ik het liefst naar Absolut Park in Flachauwinkl. Altijd perfect geshaped en zoveel laps op een dag. Voor meer all mountain en early season shred ben ik snel te vinden in het Zillertal.

Favoriete gear

Mijn favoriete all mountain killer is de Rome Mod met de Rome Targa bindingen. Een echte powerhouse voor de hele berg. Voor Snowplanet en meer spelen rijd ik de Rome Gangplank met Rome DOD bindingen. Verder vind ik aparte shapes leuk voor de afwisseling.

Favoriete discipline
Bij een beetje spelen en freestylen voel ik mij het meeste thuis. In het park of in de poeder.
Favoriete eten

Mijn lievelingseten moet wel iets van pasta of pizza zijn.

Meer weten over deze awesome rider? Volg hem dan op instagram, of volg Rome Europe op facebook en instagram want daar komt Sven ook vaak genoeg voorbij! Daarnaast geeft hij je graag tips voor het aanschaffen van de juiste gear bij Revert in Haarlem!

Zoek je nog meer winterinspiratie, check onze andere inspirational riders dan hier.