In het seizoen 2017-18 is de Salomon Pillow talk getest door shreddit teamleden Maartje en Sophie. Na de zware taak van een aantal shredsessies in dikke poeder, hierbij de review.

Salomon Pillow Talk – Boardspecificaties

Speciaal voor dames heeft Wolfgang Nyvelt een poeder plank ontworpen, die meer heeft dan enkel de looks. Dit board is een tapered twin en heeft een breed design om lekker te kunnen drijven in de diepe sneeuw. De kanten zijn zo ontworpen dat je ook op harder terrein ontzettend veel controle blijft houden én snel kan manoeuvreren bij de tree-runs. Deze speelse plank leent zich voor actief rijden in stijl terrein, maar is ook uitermate geschikt om relaxed door een poeder veld te sliden. Even over de pistes doorsteken richting nieuwe poedervelden? Geen probleem, ook op geprepareerde routes is er heerlijk een afdaling mee te maken.

Details geteste boards:

Lengte: 147
Jaargang(en): 2016 en 2017
Bindingen: Salomon Mirage en Salomon Escapades
Schoenen: Salomon Kiana Focus
Rijder lengte: 165
Rijder gewicht: 58kg

De Pillow Talk op de piste

Pistes zijn niet het terrein waar deze plank thuis hoort. Toch laat de de Pillow Talk je niet aan je lot over en zorgt ook hier voor controle en pop. Grote snelle lijnen zetten om van het ene poederveld naar de andere te komen door relaxed te carven is prima te doen en daar is zelfs erg van te genieten. Het lijkt wel of de plank je maar wat graag naar het nieuwe poeder terrein begeleidt. De bugels die zich aan het eind van de dag op de pistes ontwikkelen vormen een leuke speelplaats. Snel en behendig manoeuvreren, daar leent de Pillow Talk zich dan weer uitstekend voor.

Een ronde door het park

Natuurlijk het proberen waard om met deze relaxte beuker een ronde te wagen over kickers en rails. De inrun van een kicker laat je nog aardig in de waan dat het een goed idee was. Kanten die uitstekende controle bieden. In de lucht biedt de shape van het board een gekke timing voor grabs en rotaties en de landing is ietwat onwennig. Door de Flat Out Rocker shape is het board vergevingsgezind voor de landing. Oftewel, een kicker is zeker vermakelijk met deze plank. Tubes en rails zijn een ander verhaal. Bij de take off word je gevraagd goed te timen. De lange nose van het board zorgt ervoor dat je niet snel kan herstellen waar nodig. En de souplesse van het board is ineens ver te zoeken zodra je over een rails rijdt. Een gekke maar hilarische ervaring om met de Pillow Talk over deze features te rijden.

Off-piste, back country, pow pow pow

Mocht de Pillow Talk leven, dan zal je in deze gebieden een glimlach van nose tot tail zien verschijnen. Hier is deze plank geheel in zijn element. Door de brede shape wordt een waanzinnig drijfvermogen gecreëerd. Pompend door de velden en butterend afsluiten na een lange lijn. Korte en lange bochten, waarbij de zilveren kristallen je rond de oren vliegen na een heerlijke spray. Door het brede design kan je hem wat kleiner rijden en neem je minder gewicht mee bij het hiken. Elke afdaling lang of kort, stijl of vlak, je kan overal uiterst genieten. Spelen, spelen, spelen maar.

Dames echt voor ons

Er zijn niet erg veel echte poederplanken voor vrouwen. Zeker niet in vergelijk met de mannen. Blij zijn wij om de Pillow Talk te leren kennen en wat raden we hem aan! Puur genot bij het rijden van deze plank en dus zeker het aanschaffen waard. Uiterlijk is niet belangrijk, maar dat gaat voor de Pillow Talk niet op. Hiermee heb je ook nog wat te showen!

Enthousiast gemaakt, maar geld issues? Lees hier ook onze koop tips!

Meer gear revies voor mannen en vrouwen lees je hier🙂

Pillow