Review: Rossignol Super 7 HD – Poederfun!

Het is het begin van 2019. De door media gedoopte snowpocalpyse houdt Oostenrijk gedurende de eerste twee weken van januari in zijn greep. Wij reisden op 1 januari af naar Oostenrijk en vielen met onze neus in de zachte poeder. De Rossignol Super 7 HD was erbij!

De eerste week was het tweemaal per dag uitscheppen van de auto een vast ritueel. Één keer in de ochtend, en één keer na het rijden. De hoeveelheden sneeuw deed ons denken aan de champagne-powder in Canada en Japan. 

Met de classic freeride ski kwam je niet meer uit de voeten. Gelukkig hadden wij de Rossignol Super 7 HD tot onze beschikking waardoor we nog maar tot onze reet in de poeder wegzakten. All-in-all perfecte omstandigheden om deze ski eens goed te testen!

Statistieken rijder & ski’s

Lengte ski’s: 188 CM
Binding: 
Schoenen: Salomon QST Pro 130 TR
Lengte rijder: 175 cm
Gewicht rijder: 76 kg

Algemene info

De super 7 HD is met zijn 116 millimeter onder je voet de breedste ski uit het “7” assortiment van Rossignol. Volgens Rossignol is dit een pure poederski voor skiërs met een gevorderde (of hoger) niveau. 

In de tip en de tail hebben ze gebruik gemaakt van een honinggraatstructuur. Door het materiaal- en topsheet gebruik zie je dit ook meteen terug en zorgt het voor een vette look. Deze structuur zorgt niet alleen voor een lichtere ski maar ook voor een zeer flexibele tip & tail. Perfect voor de poedersneeuw en jibs. 

Over de nose gesproken. Dit is de meest gerockerde tip die ik ook gezien heb. Normaal zou ik zeer huiverig worden voor het klapperende effect wat dit kan genereren. Echter, zoals in onze intro beschreven, heb ik voornamelijk heupdiepe poeder gereden waar deze nose ontzettend handig was.

Poeder & Jibs

Het is eerlijk om te zeggen dat ik zonder deze ski’s niet zo erg had kunnen genieten als dat ik nu heb gedaan. De ski zorgt voor een schandalige hoeveelheid float. Daarnaast voelen de ski’s vrij licht aan. Rossignol zegt zelf dat het gezamenlijke gewicht van een paar Super HD 7’s een kleine 4 kilo bedraagt.

Tijdens de snowpocalypse in Oostenrijk kwam ik gemakkelijk uit de voeten (lees; sneeuw) in de eerste vier dagen van hevige sneeuwval. Daarna was er geen ski meer tegen opgewassen, misschien enkel de line pescado

De bindingen van de Super HD 7 heb ik nog een centimeter achteruit gezet. Dat hielp in eerste instantie wel om niet vast te lopen in de uitloop. Een andere optie was stijlere hangen gaan rijden. Dit was echter niet mogelijk door het hoge tot zeer hoge lawinegevaar dat er toendertijd heerste.

Ook bij sprongen had de Super HD 7 veel stabiliteit en ervaarde ik geen onbalans. Dat kan eventueel te maken hebben met het feit dat de ski een vrij lange tail (lees; achterkant) heeft. Diezelfde balans hielp ook met shifty’s en het landen van kleine 180’s in de poeder.

Piste

Mijn ervaring met de Super HD 7 op de piste was geen goede. Maar ter verdediging van de ski; daar horen ze ook niet te zijn. Deze ski heeft een gigantische radius. Daardoor is er vrij veel power nodig om de ski’s uit deze radius te krijgen en gedrifte bochten te skiën.

De set rossignol Super HD 7 die ik gereden heb had vlijmscherpe kanten. Die kanten heb je zeker niet altijd nodig. Met iets afgevlakte kanten hoort de ski makkelijker in een drift te krijgen zijn en dus handelbaar op de pistes. 

Maar nogmaals. Als je op deze ski’s rijdt kun je beter een rechte lijn over de piste trekken op naar dat nieuwe poederveld!

Conclusie en special thanks

Voordat we aan de conclusie beginnen wil ik graag Flipside, en met name Florian Verhoef, bedanken voor het aanbieden van deze ski’s. Zonder hen was het voor ons niet mogelijk geweest om zo intens van deze sneeuwbom (in Saalbach en omstreken) te kunnen genieten. Bedankt!

Er valt te concluderen dat deze ski echt een pure off-piste en deep powder ski is. Natuurlijk omschrijft Rossignol dit al op hun website. Ik zou de ski echter qua niveau vanaf intermediate aanbieden. Het is een lichte, makkelijke en speelse ski in de poeder. Pas op de pistes heb je er meer power voor nodig, maar daar wil je sowieso niet terecht komen met de Super HD 7. 

All-in-all mega fun en zeker de moeite waard om eens te checken als je op zoek bent naar een speelse en toegankelijke poederski met onzettend veel float!

Meer reviews vind je natuurlijk op shreddit.nl. Zelf een review indienen? Dat kan! Mail ons op info@shreddit.nl voor de mogelijkheden.