Rauris

Aantal km piste:

32

Aantal liften:

10

Hoogte:

2175m

Rauris, Salzburgerland, Oostenrijk

Onze ervaring in Rauris

In de afgelopen jaren hebben wij in Rauris telkens een week in het seizoen mogen lesgeven en elke keer was het weer optimaal genieten. Zo klein dat je elkaar nooit kwijt kan raken, altijd samen kan lunchen en kan eindigen bij de babyweide in een gezellige bar. 

Het gebied is op te delen in tweeën: de Hochalm en de Waldalm. Via een smal en vlak pad tussen de bomen en langs een goede afgrond zijn deze met elkaar verbonden. Brede pistes voor beginners worden afgewisseld met leuke hangen voor gevorderde rijders. Een ideaal gebied om met je gezin een weekje te vertoeven. 

Hoe wij ons hier vermaken

Het gebied biedt een groot arsenaal aan hitjes en rolers waar je je nieuwe tricks easy kan oefenen. Vooral je steeze is hier goed te ontwikkelen, want na een paar afdalingen weet je je route zo in te richten dat je de juiste plekken vindt om eens lekker te jibben. De zwarte dal afdaling is een must om met een groep gevorderde rijders eens een goede race in te zetten (spreek wel regels af…of niet). Wil je een plaatje voor het thuisfront schieten, dan vind je bovenaan de Gipfelbahn een waanzinnig uitzichtpunt. Tijdens de lunch raden we aan om een simpele, maar echt heerlijke tosti te eten bij Wischt’l Hittn onder het genot van een alcoholvrij wit biertje. Aan het eind van de dag is een après-ski in de Maislaualm net over het bruggetje een echte aanrader. Voor het Oostenrijks genot na een dag op de pistes.

Mogelijkheden voor de gevorderde rijder en lesgeven

Freeriden is hier zeker mogelijk en erg mooie lijnen zijn te spotten. Zorg voor goede gear en ervaren rijders. Vanaf bovenaan de Gipfelbahn zijn er afdalingen mogelijk in meerdere richtingen, maar ook richting Waldalm kan je leuke routes tegenkomen. Open velden of treeruns, er is van alles mogelijk.

Voor het lesgeven is er helemaal onderaan de gondels een hele fijne babyweide met sleeplift. Met vele groepen kan je hier tegelijk aan de slag. Echter is de stap richting de pistes bovenaan de gondel erg groot gezien de pistes veel naar links of rechts hellen. Met lichtgevorderde groepen is dit gebied uitstekend voor techniek verbetering en een start met freestyle op de piste. Voor de gevorderde groepen is er een boardercross aanwezig en zijn de pistes bij Waldalm uitdagend. 
Let op: er is een natural halfpipe aanwezig, deze is echter niet afgezet en valt helaas onder de off-piste. 

Verder in de omgeving

Om een week toch meer uit te breiden is Kaprun met zijn Kitzsteinhorn op geen 40 minuten rijden. Hier is echter wel een andere skipas voor nodig. Tenzij je gaat voor de superskicard en zo ook kan genieten van vele andere gebieden in Salzburgerland.