Peter Rupp,  de papa van de snowboarders, sneeuwliefhebber in hart en nieren, de rust zelve en onmisbaar in onze lijst met inspirational riders!
Zijn leeftijd zullen wij niet online zetten, maar het feit dat we het op deze manier benoemen zegt genoeg.
Peter laat ons zien dat een hart en passie je kunnen brengen waar je maar wilt.

Breken de poederdagen aan dan zal je Peter in no-time daar hebben waar de heerlijkste lijnen gezet kunnen worden. Hij heeft menig freeride trip al uitgespeeld en je wilt hem het liefst overal bij hebben. Een rustige, ontspannen vibe en een veel te gezellige glimlach neemt hij altijd met zich mee.

Wees scherp zodra je een dag samen met hem gaat shredden. Je zal hem een aantal keer uit het oog verliezen, maar doe geen moeite met het rondkijken op de drukke pistes. Werp een blik op alle plekken waar ook maar een beetje poeder ligt en geheid is dat de plek waar je Peter zal spotten. Een hartverwarmende glimlach en het grootste genot is wat je zal waarnemen.
In het park of op de piste zie je hem deze dagen minder gelukkig. Wil je hem uitnodigen voor een shredsessie? (Wat wij je zeker aanraden) Zorg voor verse sneeuw, gezellige rijders en geniet van hem als absolute kers op de taart!

Dat het enkel gezellig is met Peter op de poeder dagen is natuurlijk niet de gehele waarheid. Elk jaar is ook hij nog een week actief als leraar! Een rij happy snowboarders rijden die week elke dag achter hem aan.

Wij zijn laaiend enthousiast over Peter maar wat zegt hij zelf?

Peter over Peter

Hoe het begon

Wat kan er mooier zijn dan met je zoon van 7 jaar te gaan snowboarden. Om samen de besneeuwde bergen te schredden. Geweldig!!!!!!!! Jarenlang heb ik met zoonlief bijna alle funparken van Europa gezien. Een hele mooie tijd, maar jammer genoeg weinig kunnen zien van de omgeving. Maar….Een hele nieuwe wereld ging voor me open toen ik off-piste ben gaan rijden. Vaarwel funparken en welkom off-piste (free-ride / backcountry). Op avontuur gaan met de gidsen, met matties en met andere off piste snowboarders, daar krijg ik heel veel energie van. Op naar het hiken van de volgende berg. De vermoeidheid van een uurtje of soms wel twee uurtjes hiken, verdwijnt bij het bereiken van de top. Je voelt dan meteen de adrenaline door je aderen stromen bij het zien van…….

De vrijheid, de rust, de maagdelijke poedervelden, de uitdaging, je eigen grenzen verleggen, de eerste dikke spray, hier doe je het voor. Dit samen met mensen die net zo enthousiast en gek van snowboarden zijn. Wat wil je nog meer. De laatste jaren heb ik weer zoveel nieuwe, mooie, inspirerende, gepassioneerde snowboarders mogen ontmoeten. Ik kan alleen maar zeggen Doen en geniet……………

Favoriete plek

Thuishonk zeker Kaprun (incl Paletti) Er zijn nog zoveel mooie plekken die ik nog moet ontdekken.

Board

Zeker voor off-piste de salomon Sick Stick

Wat je nog moet weten:

Hij interesseert zich meer voor jou dan voor zichzelf, maar mocht jij hem willen volgen op insta dan doet hij daar wel aan mee. Volg hem hier

‘He’s a snowboarding grandpa. Just lika a normal grandpa. Except much cooler’

Geïnspireerd door onze inspirational rider? Lees hier meer stories!

Foto: Jarno Spanjers