Ortovox 3+ LVS recall, software 2.1

Afgelopen seizoen zijn ook wij actief wezen freeriden met de Ortovox 3+ pieper. Veelal heeft dit apparaat ons goed ondersteund bij het uitoefenen van pieperchecks en zoek trainingen. Al een tijd geleden zijn er berichten rond gegaan dat diverse exemplaren van deze pieper wat software mankementen hebben. Nu de winter eraan komt en enkelen dit probleem herkennen, wij raden je aan het bericht van Ortovox op te volgen: opsturen die pieper!

Het gaat hier om de pieper met software 2.1. Hoe kan je checken welke software op jouw LVS van toepassing is?
Zodra je de pieper aan zet krijg je eerst het serienummer te zien. Deze bestaat uit vijf reeksen van twee cijfers (dit nummer heb je nodig voor de verzending). Vervolgens licht het scherm op en verschijnt het batterij percentage. Hierna komt direct het nummer van de software in beeld. Zie je 2.1 staan, dan weet je wat je te doen staat.
Mocht er 1.0, 1.1, 2.0 of 2.2 staan of heb je een ander exemplaar van Ortovox (S1+, S1, ZOOM), dan is er niets aan de hand en hoef je hem niet op te sturen.

Wij waren wat argwanend om dit dure pakket met UPS op te sturen naar het hoofdkantoor in Duitsland. Nadat we bericht kregen dat ze goed waren ontvangen, bleek de verwerkingstijd zes weken te kunnen zijn. Je kan er dus maar beter op tijd bij zijn. Mooi om mee te kunnen delen dat wij ons materiaal na anderhalve week weer thuis in ons bezit hadden. Wie weet stellen veel mensen het uit tot vlak voor het nieuwe seizoen, wat kan resulteren in de eerder genoemde zes weken wachten. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt is hier zeker van toepassing.

Uit ervaring spreken wij: goede en snelle service, er zitten geen kosten aan verbonden en duidelijke communicatie wat betreft verzend vereisten.
Mocht je nog vragen hebben omtrent dit onderwerp? Reageer gerust onder dit bericht en wie weet kunnen wij een handje helpen.

Team Shreddit

Voor reviews van ander materiaal, check deze pagina!