Slopez, het nieuwe goggle merk van Amsterdamse bodem met milieu vriendelijke toekomstplannen!

Afgelopen herfst raakte ik in contact met het team van Slopez. Ik was nog niet bekend met het goggle merk, maar na het eerste gesprek was ik meteen enthousiast. Want, om maar met de deur in huis te vallen, Slopez wil het eerste goggle merk worden dat helemaal is gemaakt uit recyclede materialen maar toch betaalbaar blijft. 

Ik reviewde de goggle voor jou en heb voor jou een kortingscode onderaan dit artikel!


Slopez goggle review milieu vriendelijke goggle

Hoe Slopez wil bijdragen aan het milieu:

Op dit moment komen de frames nog uit China, net als de meeste merken. De lenzen komen uit Italië. Dit scheelt alvast een hoop vliegvervuiling. Daarnaast werkt Slopez intensief samen met een bedrijf van Nederlandse bodem. Dit bedrijf experimenteert as we speak met mogelijkheden om de frames recyclebaar te maken. Het doel is om uiteindelijk ook de lens in Nederland te laten ontwikkelen van recyclebaar materiaal om zo tevens de transport vervuiling tegen te gaan.

Met deze plannen hoopt Slopez in 2021 het eerste compleet duurzame goggle merk te zijn. 

De lensen

Ik testte de goggle met goed en met slecht weer. Crashte ermee (ook belangrijk) en landde wat tricks. Hij bleef zitten.

Voor mij als vrouw was de pasvorm erg fijn. De goggle is niet te groot en hij sloot goed aan op mijn helm. Het is uiteraard wel belangrijk dat je de bril even goed past met jouw helm, voordat je alle tags ervan afhaalt na levering. Binnenkort komen ze ook in Amsterdamse winkels te liggen en kun je ze daar passen!

Slopez goggle milieu vriendelijke review

De slecht weer lens:

Het komt wel eens voor dat lenzen beslaan tijdens slecht weer. Zeker als je jezelf, zoals ik, graag buiten adem werkt tijdens het hiken van rails or tubes.  

Slopez maakt gebruik van een sterke anti-vocht lens, en die werkt. De bril besloeg helemaal niet. Daarnaast laat deze lens 78% licht door waardoor jouw aanloop naar de rails, of gewoon je straight line great line op de piste nog steeds comfortabel aanvoelen.

En dan de zwarte lens

Ik heb altijd zwarte lenzen gehad. Ik vind ze mooi, je krijgt nooit hoofdpijn en niemand ziet of je naar ze kijkt. Haha. Lekker incognito.

De lens is erg donker en daardoor perfect voor bluebird dagen. Maar, in de schaduw zag ik helemaal niets. Daarom besloot ik de slecht weer lens mee te nemen voor de laatste afdalingen, waarbij de zon al was verdwenen. Als je dat niet wil doen, dan raad ik aan om voor een andere lens te kiezen, die iets meer licht doorlaat. Er is voldoende keuze bij de webshop van Slopez.

Ski goggle Slopez

De straps en het frame

Het frame lijkt veel op al bestaande frames. Slopez maakt echter geen gebruik van magneten zoals andere Nederlandse merken wel doen. Omdat ik de lens van mijn andere goggles hier en daar verloren ben na een flinke crash, vind ik dit een verademing. Het wisselen van de lens gaat hartstikke makkelijk. Je trekt ‘m aan de zijkant uit het frame en klikt de andere lens erop. Iets meer werk, maar geen vliegende brillen als je weer eens de sneeuw van dichtbij wil bekijken.

De straps

De straps komen in verschillende varianten. Er is leuk ingehaakt op de dierenprint trend die in de modewereld gaande is. Daarnaast kun je ze ook los kopen, waardoor jij jouw bril weer in een nieuw jasje kunt steken. Ze blijven goed zitten op en onder je helm, door de siliconen ribbeltjes aan de binnenkant.

Wat je krijgt als je een bril bestelt

De goggles komen in een kartonnen, gerecyclede, verpakking met daarin een frame en twee lensen. Een lens voor de stormy days, en een lens voor de bluebird dagen. En dat voor maar €99,95

Korting via ons!

Kortom, deze goggle vind ik awesome en ik ben van plan ‘m veel te dragen. De milieuvriendelijke plannen van Slopez is daarnaast iets waar wij voor 200% achter staan. Want, onze sport is milieu vervuilend, en wij grijpen iedere kans aan om de milieuvervuiling door onze grootste passie te compenseren.

Ben je overtuigd en wil je ook een Goggle van Slopez? Dan hebben wij een verassing voor je: Met deze code krijg jij namelijk 20% korting op jouw bestelling via de webshop van Slopez.

Kortingscode: shredditxslopez20

Meer weten over de goggles van Slopez? Check hier hun buyers guide!