Marije Kuijper: beauty and a smile

We kennen Marije nu al een aantal jaren en wat zijn we daar blij mee! Eerst was zij voor ons de SM&O (Sport, Management & Ondernemen) studente die op de snowtrips de freestyle clinics voor de skiërs verzorgde. Een dame die dat voor de overige sport studenten mocht doen had natuurlijk al een streepje voor bij alle wintersport liefhebbers. Toen ook nog eens bleek dat zij ontzettend gezellig en vriendelijk was, met een groot gevoel voor humor, wisten wij dat dit iemand was om mee in contact te blijven.

Toen het funpark haar aandacht begon te trekken startte Marije in 2009 op de skipiste van Nieuwegein met lessen. Vanaf 2011 sloot zij aan bij het freestyle ski team van Steasy, waardoor ze 2 à 3 jaar genoot van nieuwe trics en vele funparken. In 2014 moest ze echter stappen terug doen vanwege de eerste serieuze blessure. Tijdens de vele revalidatie jaren die volgden kon ze af en toe nog even genieten van weken in de sneeuw en het organiseren van snowtrips.

De afgelopen jaren hebben wij veel met haar mogen samenwerken bij zowel zomer als winter activiteiten. Altijd fijn om een gesprek met haar te ‘moeten’ hebben, want buiten werkgerelateerde zaken liep deze communicatie vaak uit op veel gezelligheid. Zodra ze zich in de winter even bij ons kon aansluiten was het een lastige keuze voor snowboarden of skiën. Ze is duaal gediplomeerd is voor beiden 100% gepassioneerd. Op welk materiaal dan ook, het funpark wordt altijd gecheckt.

Graag hadden we haar meer actief gezien op de pistes, maar revalideren is ook deze afgelopen jaren haar grootste zorg geweest. Gips in en uit, ziekenhuis bezoeken en weer op die krukken paraderen. Marije zou Marije niet zijn als zij hier niet op een ludieke wijze mee om gaat. Via instagram is Marie_revalidaknie ronduit te volgen. Haar passie voor de sneeuw is iets wat zij altijd uitstraalt en haar positieve mind-set maakt dat zij voor ons onmisbaar is in de reeks ‘inspirational-riders’.

Vroeger

Marije aan het woord:

Vanaf mijn 2e sta ik al op de ski’s en vanaf toen ben ik elk jaar op wintersport geweest. Met de wintersportweek van mijn middelbare school heb ik leren snowboarden en het tweede jaar gingen we ook het funpark in. Dit vond ik echt fantastisch, maar de skills had ik er totaal niet voor. Dus toen ik er eenmaal thuis achter kwam dat je ook met ski’s het funpark in kon en ik dat op de skipiste in Nieuwegein kon leren, was ik verkocht. Vanaf dat moment heeft alles zo’n 5 jaar in het teken van het freestyle skiën gestaan, totdat de eerste serieuze blessure kwam en het wat minder werd. Nog steeds krijg ik in augustus de kriebels, maak ik allerlei plannen en wil ik het liefst de herfst over slaan. Want het doel blijft: zo veel mogelijk weken in de sneeuw.

Favoriete gebied

Laax, maar de Kitz voor gezelligheid en veel bekenden

Favoriete gear

Armada ARW 84

Favoriete discipline

Slopestyle

Favoriete eten

Libanees platbrood met falafel

Benieuwd naar meer van onze ‘inspirational riders’? Je vindt ze hier

Stephan Verheij
Christel van de Wal
Erik Daalder