Kitzsteinhorn Kaprun, altijd weer thuiskomen

Aantal km piste:

41

Aantal liften:

17

Hoogte:

3029m

Kaprun, Salzburgerland, Oostenrijk

Onze ervaring op de Kitz

Sinds een aantal jaren is de Kitzsteinhorn onze absolute thuisbasis. Vele dagen, uren en kilometers hebben wij ons hier vermaakt. Zowel ons werk als onze vrije tijd bevond zich veelal op deze unieke gletsjer. Dit maakt dat elk jaar voelt als thuiskomen en hier zijn wij natuurlijk niet de enigen in. 
Rond november stroomt Instagram langzaam vol met beeldmateriaal van de Kitz en zien we de ene na andere bekende de auto in stappen richting Kaprun. De Kitzsteinhorn met zonsopgang, de Kitzsteinhorn met zonsondergang, overdag in het zonnetje, de wolken, wit en groen….noem het maar! Ben je er een keer geweest dan weet je dat deze berg zijn charme en af en toe angstaanjagende karakter je telkens uitnodigt weer eens langs te komen.

Wat ons trekt aan dit gebied is absoluut de sneeuwkwaliteit! Elke jaar is het hier eerder dan en later dan de omgeving geschikt voor alle fun die er te beleven valt. De funparken liggen er altijd op en top geshaped bij en worden telkens vernieuwd. Ook de pistes zijn elke ochtend in perfecte staat. Pas tegen het einde van het seizoen (en dan hebben we het over april) zullen de bugels gedurende de dag ontstaan door de heerlijke zon die dan overheerst. 

Freeride freeski Thom
Foto: Brunotti

Wat maakt dit gebied bijzonder?

Met zijn 15 pistes is de Kitzsteinhorn een klein en compact gebied. Alle afdalingen komen weer bij elkaar boven aan Gletscherjet 1. Voor alle niveaus is er wel een geschikte plek om aan de gang te gaan en uitgedaagd te worden. Kom je er vaker? Dan weet je al snel de leukste afdalingen te maken met hier en daar een welbekend hitje, om je tricks te finetunen. Het Alpinecenter als het centraal punt maakt het makkelijk om elkaar weer snel te vinden, mocht je andere afdalingen willen maken.
Tijd om romantisch te genieten van een adembenemend uitzicht? Dit kan bij de Gipfelwelt3000. Via een lange gang door de berg, volledig ingericht op de historie van het gebied kom je uit bij een prachtig fotopunt, waar je ver in de verte vele toppen kan aanschouwen.
Een leuke toevoeging tijdens het seizoen zijn de Iglo’s die gebouwd worden in het midden van het gebied. Binnen is alles ingericht met ijzige bouwwerken en ook een drankje kan genuttigd worden bij de ijsbar.  

Mogelijkheden voor de gevorderde rijder

Een ogenschijnlijk klein gebied, maar wat een freeride mogelijkheden biedt deze gletsjer! Naast de skiroutes zijn er vele lijnen te rijden. Let wel: het is een gletsjer met gevaarlijke plekken. Gletsjerspleten zijn een serieus probleem, zelfs net naast bepaalde pistes en in skiroutes. Informeer je altijd goed, ga met een ervaren gids de routes af en ontdek de heerlijke afdalingen van de Kitzsteinhorn! First tracks zijn helaas zeldzaam, dus wees er vroeg bij en sla dat extra kopje koffie in de ochtend eens over. 

Met funparken weten ze wel raad op de Kitz! Begin het seizoen vind je boven Gletscherjet 4 het geliefde Glacierpark, waar je gemakkelijk een dag kan blijven lappen. Tip: neem je lunch mee.
In januari verplaatsen de features van dit park richting easy- en central park. Je hebt er voor ieder wat wils: boxen, tubes, rails, kickers van diverse maten en veel ander speelmateriaal. 
Let op: de funparkregels dien je absoluut na te leven in deze parken om het voor iedereen gezellig te houden. Central park is een plek voor gevorderde springers. Oefen je eerste kickers dus eerst goed in easy park.

Verder in de omgeving en tijdens het seizoen

Er valt veel te beleven in de omgeving van de Kitzsteinhorn. Kaprun biedt alles voor overnachtingen, ontspanning en een gezellig avondje uit (Paletti). Voor de beginnende rijder is de Maiskogel uitermate geschikt om te starten en vanaf volgend seizoen zal deze berg gekoppeld worden aan de Kitz. Niet ver van Kaprun vandaan en onderdeel van hetzelfde gebied is Zell am See. Dit familiegebied biedt ook alle mogelijkheden voor de verschillende winterliefhebbers.

Door het seizoen heen zijn er vele activiteiten te beleven rondom Kaprun. De social media pagina’s zijn altijd up-to-date:


Heb je nog suggesties of vergeten we iets heel belangrijks voor je? Geef je reactie!