Haal de zomer in huis met dit exotische recept!
Hoewel kaki in de winter in onze supermarkten ligt, heeft dit fruitsoort een exotische smaak. Ideaal dus om toch een beetje zomer in huis te halen, want let’s be honest: soms is dat best wel fijn. Het brood, of eigenlijk cake, is zoet en bevat veel natuurlijke suikers. Uitstekend voor een verjaardagsparty maar ook ideaal wanneer je uitgeput raakt tijdens jouw hike in het park of naar die perfecte afdaling in de poeder. Meenemen dus!
Ingrediënten:
- 3 eieren;
- 150 gram havermout
- 1 tl bakpoeder
- 3 bananen
- 50 gram (verse) dadels
- 100 ml kokosmelk
- 150 gram kokosrasp
- 300 gram kaki
- Kokosolie om de bakvorm of ovenschaal in te vetten.
Hoe bereid je dit brood?
Verwarm de oven voor op 180 graden en doe de eieren, de havermout, de bananen en het bakpoeder in een kom. Mix de ingrediënten goed tot een beslag. Ik gebruikte een keukenmachine, beetje valsspelen, maar met een garde kan het ook. Vervolgens voeg je de kokosmelk en 100 gram van de kokosrasp toe.
Snij de Kaki in kleine blokjes en meng deze door het beslag. Vet vervolgens de bakvorm of de ovenschaal in met het vet. Schenk het beslag in de bakvorm. De resterende kokosrasp gebruik je als topping voor het brood. Doe hierna de bakvorm in de oven op een lage plek. Hou het brood goed in de gaten. Als je het brood kunt doorprikken zonder dat het beslag eraan blijft plakken dan is het brood klaar. Haal het uit de oven en laat afkoelen.
Energierijk!
In dit brood zit veel energie, o.a. door de natuurlijke suikers en de koolhydraten. Als je dit brood door twaalf stukjes snijdt dan is het brood per stuk goed voor 200 kcal (en heel veel snelle suikers).
Meer combinaties met kaki:
Heb jij vragen, tips, opmerkingen of leuke verhalen n.a.v. dit artikel? Reageer dan hieronder! We leren graag van jou en nemen alles mee ter verbetering van shreddit!
0 Comments