Snowboarden blijft een mannensport, maar Christel van de Wal rockt lekker door tussen de guys. Deze ambiteuze dame is momenteel bezig met haar Staatliche opleiding en wordt gesponsord door Goggleface. Als vrouw, maar zeker als flatlander, vinden wij dat heel bijzonder en inspirerend. Momenteel is Martine van der Hoorn de énige Nederlandse vrouw met haar volledige Staatliche op zak. Wij duimen dat Christel de tweede wordt!

Een dag met Christel, hoe is dat?

Afgelopen seizoen kwamen wij Christel tegen in het funpark van de Kitzsteinhorn, waar zij aan het trainen was voor haar Staatliche. Christel rijdt veel met mannen en vond het dan ook tof om een keer met andere snowboarddames op pad te zijn. We hebben ons enorm vermaakt, lekker gesprongen en genoten van het goede weer. Rijden met Christel is vooral gas geven, lappen, nieuwe dingen leren en jezelf pushen om beter te worden. Kortom, deze powerchick pusht zichzelf, en anderen, om grenzen te verleggen zonder het plezier in de sport te verliezen. Heerlijk inspirerend én een goede vertegenwoordiger voor het Nederlandse dames snowboarden. Helaas hebben wij nog niet samen kunnen freeriden, maar dat gaat komend seizoen vast nog gebeuren! We can’t wait.

Christel aan het woord:

Ik ben voor het eerst in aanraking gekomen met snowboarden op de wintersport met mijn ouders toen ik skiën wat minder cool begon te vinden. Als tussenjaar ging ik op winter seizoen in Oostenrijk om snowboard les geven, dat werden meerdere seizoenen en sinds dat eerste seizoen is Snowboarden steeds belangrijker voor me geworden. Het is mijn favoriete sport en Snowboard lesgeven mijn werk. Door het Snowboarden blijf ik het beste uit mezelf halen. Vele mooie tripjes, herinneringen en vrienden heb ik gemaakt door het snowboarden en het leven en werken in bergen maken mij erg happy. Op dit moment ben ik bezig met het afronden van de Staatliche leraren opleiding in Oostenrijk

Favoriete gebied

Fiss-Serfaus-Ladis

Favo gear

Park/freestyle: Salomon Rumble Fish

Freeride: Jones Flagship

Favoriete discipline

Freeride!

Splitboard

Favoriete eten

Mijn lievelingseten is Mexicaans. (Jammer dat je daar niet kan snowboarden Christel !)

Ook enthousiast geworden? Volg Christel dan op instagram! Wij wensen haar in ieder geval alle stoke, succes en liefde toe voor haar Staatliche examens!