Fotograaf: Roy Mosterd ||

Hoewel Erik heel serieus kijkt tijdens deze dikke spray, kennen wij hem als de rider die altijd lacht en de stoke voor snowboarden met iedereen deelt. Het maakt hem niet uit welk niveau jij hebt, zolang je zijn passie maar deelt. Iets wat wij met Shreddit ook willen uitdragen. Erik is dan ook onze keuze om deze reeks mee af te trappen!

Een dag in het park met Erik, hoe is dat?

Gezelligheid, beter worden, knallen maar vooral genieten. Zo omschrijven wij in het kort een dag rijden met Erik. Kickers zijn zijn lievelings, maar jibben doet hij ook graag. Echter, volgens Erik gaat er niets boven een dag poederen met zijn vrienden waar hij vooral kickt op treeruns in de omliggende gebieden. Afgelopen seizoen was, met de vele sneeuw, dan ook helemaal top! Wij zijn graag met Erik op de berg, want het is altijd gezellig, we leren altijd nieuwe dingen en we halen het beste uit onszelf. De sfeer met Erik in de groep is hoe dan ook goed! Zelfs als het park sluit door teveel wind of andere omstandigheden, blijft hij lachen en drinken we gewoon samen een kop koffie (of een biertje) om de dag toch goed af te sluiten

Erik daalder freestyling

 

Erik aan het woord:

Toen ik 20 jaar geleden voor het eerst op wintersport ging in Winterberg (de Hollandders berg) kreeg ik de keus om te skiën of snowboarden. Het leek me dat snowboardschoenen veel praktischer waren dan die plastic klompen waarop je moest skiën en zo begon mijn avontuur.

Het is grappig om te bedenken dat zo`n simpele keus geleid heeft tot zo een fundamenteel onderdeel van mijn leven. Dankzij snowboarden heb ik veel van mijn goede vrienden leren kennen, ben ik de natuur beter gaan waarderen, beter geworden in het herkennen van gevaren en bovenal ben ik nog steeds ieder seizoen mijn persoonlijk doelen aan het na streven. Het mooiste aan snowboarden is dat er nooit een eind komt aan je eigen doelen. Ik ben dan wel geen Ståle Sandbech, maar dat hoeft ook niet in snowboarden. Iedereen kan iedere dag ongeacht de omstandigheden z`n welverdiende portie “stoke” halen zodra die plank vast gestrapt zit.

Favoriete gebied

100% Kaprun en Zell am See, maar ook veel andere gebieden eromheen. Ik vind tussen de bomen door knallen echt te gek! Maar een dikke hike zetten om daarna in niemandsland een paar verdiende bochtjes te draaien is ook iets waar ik graag m`n bed voor uit kom.

Favoriete gear

Poeh, ik heb aardige veranderingen mee gemaakt. Van de flexibele indoor parkboardjes naar het huidige werk in de poeder. Ik denk dat ik vroeger het meest genoten heb op mijn Forum Destroyer Eddie Wall. Tegenwoordig rij ik de Jamie Lynn van Libtech, wat ook een heerlijke alles-kunner is. Waar ik niet gek op ben is m`n splitboard! Als het moet dan moet het, maar geef mij maar sneeuwschoenen en m`n vertrouwde vriend Jamie Lynn.

Favoriete discipline

Wat een moeilijke vragen allemaal.. haha.. Voor mij doet de discipline er niet zoveel toe denk ik, want ik vind alles leuk. Het gaat mij meer om de stoke en het delen van de stoke! Ik kan genieten van kickers rijden (en helemaal als ik op m`n voetjes land), poeder knallen, maar ik kan ook een top dag hebben als we de hele dag met géén zicht, -20 graden celcius en irritante wind met z`n allen een jib-unit hiken in het park.

erik-freestyle
Favoriete eten

Pizza! en daarna denk ik Pizza… maar als ik echt moet kiezen Pizza! En dan helemaal een salami pizza met gorgonzola van de enige echte Paletti in Kaprun! (met een Stiegeltje erbij!)

Net zo enthousiast als wij? Volg Erik dan via zijn instagram en share de stoke!