Ingrediënten-ABC

Want hoe vaak je het ook probeert op jouw beste Duits, Oostenrijkers lijken je nooit te begrijpen. Dat klopt, want Oostenrijks is net even anders dan Duits!  Dus lukt jouw Duitse taal toch net even niet helemaal? Dan hebben wij hierbij een klein hulpje gemaakt: met dit ingrediënten-ABC, heb je voortaan altijd de belangrijkste vertalingen paraat.

Team

Goed verhaal, had je bij moeten zijn.

Het idee voor het “ingrediënten-ABC” is bedacht toen teamleden Rob en Maartje vol enthousiasme de kamer, al schreeuwend, binnenstormden dat zij wisten wat het Duitse woord is voor courgette. Thom en Sophie reageerden hierop met: “Zuchini”. Waarop Maart en Rob, met twee Feldgürke in de hand, verbaast antwoordden met: “Maar wat zijn dit dan?”.

Ingrediënten

Wat

Vertaling

Aardappel
Aardbei
Abrikoos
Andijvie
Anijs
Appel
Aubergine
Banaan
Bladspinazie
Bleekselderij
Bloemkool
Boekweit(meel)
Boter
Brocolli
Brood
Bulgur
Champignons
Citroen
Courgette
Couscous
Doperwt
Druiven
Eieren
Framboos
Fruit
Garnaal
Gist
Groente
Haring
Havermout
Hüttenkase
Kabeljauw
Kalkoen
Kappertjes
Kastanjes
Kip
Komkommer
Kwark
Linzen
Mango
Melk
Noot
Olijfolie
Paprika
Parelhoen
Peer
Perzik
pijnboompit
Pompoen
Prei
Quinoa
Radijs
Rijst
Rode biet
Rode kool
Rozijnen
Rucola
Spaghetti
Spinazie
Spruitjes
Tarwemeel
Tong
Tonijn
Ui
Veldsla
Wortel
Zalm
Zoete aardappel
Erdäpfel
Erdbeere
Marille
Endivie
Anis
Apfel
Melanzani
Banane
Blad spinat
Stangensellerie
Karfiol
Buchweizen(mehl)
Butter
Brokolli
Brot
Bulgur
Pilze
Zitronen
Zuchini
Couscous
Erbsen
Trauben
Eieren
Himbeeren
Obst
Krevetten/Garnelen
Hefe
Gemüse
Hering
Haferflocken
Hüttenkase
Kabeljau(s)
Truthahn
Kapern
Maroni
Huhn
Gurke
Topfen
Linsen
Mango
Milch
Nuß
Ölivenöl
Paprika
Perlhuhn
Birne
Pfirsiche
Pinienkerne
Kürbis
Lauch
Quinoa
Radieschen
Reis
Rote Rüben
Rotkraut
Rosinen
Rakete Salat
Spaghetti
Spinach
Kohlsprossen
Weizenmehl
Zungen
Thunfisch
Zwiebel
Feldsalat
Karotten
Lachs
Süßkartoffel

Of je zoekt al drie seizoenen naar kwark en gaat dan toch maar over op yoghurt omdat er blijkbaar geen kwark bestaat in Oostenrijk. Kom je er in Bali achter dat het in Oostenrijk Topfen heet en in Duitsland Kwark. Thanks Google Translate….

Kruiden

Wat

Vertaling

Kaneel
Foelie
Paprikapoeder
Peper
Zout
Kurkuma
Koriander
Peterselie
Rozemarijn
Dille
Knoflook
Komijn
Laurier
Oregano
Zimt
Muskatblüte
der Paprika
Pfeffer
Salz
Kurkuma
Koriander
Peterselie
Rosmarin
Dillenkraut
Knoblauch
Kreuzkümmel
Lorbeer
Origano

Herfst kaneel

Download gratis PDF

Heb jij toevoegingen, vragen of opmerkingen? Laat dat ons dan hieronder weten en we komen z.s.m. bij je terug! Leuke verhalen naar aanleiding van dit ingrediënten-ABC zijn uiteraard ook van harte welkom. Succes!