Saalbach / Hinterglemm

Aantal km piste:

270

Aantal liften:

70

Hoogte:

840-2096m

Saallbach, Hinterglemm, Leogang, Fieberbrunn

Onze ervaring in dit gebied

Heel wat kilometers hebben wij in Saalbach Hinterglemm afgelegd en zeer veel hutten op de berg zijn gezien. Met name tijdens onze eerdere werkjaren waarin we actief betrokken waren bij het organiseren voor jongeren reizen. Zowel in Saalbach als in Hinterglemm hebben we op en aan de piste mogen overnachten. Het is groots met veel te rijden kilometers, dus waar je ook overnacht het zal nooit ver zijn richting de eerste witte stroken. Op deze pistes konden we aan de gang met alle niveaus van rijders. Aan de slag met beginners, het verbeteren van de vele technieken die zowel het skiën als het snowboarden kent en ook voor de freestyle geïnteresseerden hebben we vele dagen en avonden doorgebracht in het Snow en Night park van Hinterglemm.

Met grote groepen is de après-ski altijd een feest en na reservering is ook een lunch goed te plannen bij meerdere restaurants. De bereikbaarheid van diverse opstappunten is door het gebruik van de gratis (check de voorwaarden) bussen heel toegankelijk. Hoe vaker je in dit gebied komt hoe meer hutten- die niet altijd op de kaart staan- je ontdekt. Wij blijven ervan genieten om hier tijden door te brengen!

Wat maakt het gebied bijzonder

De uitbreiding die Saalbach Hinterglemm kent in de afgelopen jaren is waanzinnig. Met de verbinding tussen de twee gebieden en aangevuld met Leogang en Fieberbrunn zijn de mogelijkheden ontzettend toegenomen. Er zijn vele rode, blauwe, zwarte pistes, funparken en night parks, après-ski mogelijkheden, rodelplekken, tubing en ander vermaak. Elke week vanaf eind februari is er bijvoorbeeld te genieten van spectaculaire freestyle shows!
Wat het gebied ook heel aantrekkelijk maakt is het grote aantal hutten op de berg. Elke plek verkoopt zichzelf met iets unieks. Je hebt bijvoorbeeld echte geiten in de Goasstahl en de Wallegalm komt elk jaar met fenomenale feesten (Tip: check van tevoren wel de muziekstijl die ze de avond draaien). 
Het gebied is voor iedereen toegankelijk en met families echt een gezelligheidsplek. Zorg dat je goede afspraken maakt over waar te lunchen, gezien je elkaar makkelijk kwijt kan raken. Dan duurt het soms even voor je weer op dezelfde plek kan uitkomen. Let ook goed op de tijd van de laatste lift wanneer je een dagje gaat toeren. Vele malen hebben wij de afstanden onderschat en was het een race tegen de klok om nog op tijd op locatie te zijn. Gelukkig is er altijd wel een bus om je ergens op te vangen mocht het echt niet lukken. Op de latten naar huis is alleen wel het mooiste om een dag mee af te sluiten. 

Mogelijkheden voor de gevorderde rijder

De pistes in Saalbach-Hinterglemm zijn voor de gevorderde rijder niet heel uitdagend. Natuurlijk kan je jezelf vermaken bij hitjes wanneer je het gebied leert kennen, maar om ons toch te triggeren hier vaker te komen hebben ze een aantal area’s. Het night park in Hinterglemm is één van die plekken. Tubes en boxen, kickers en rails worden dagelijks bijgehouden en door de goede verlichting is dit park het hele dag te rijden tot een uur of negen ‘s avonds. In de ochtend wil het nog wel wat ijzig zijn, dus je doet er goed aan rond het middag uur te starten. Leer je de shapers wat beter kennen, dan is er hier en daar wel een moment voor een lekker drankje aan de zijlijn. 

Je les groepje de eerste stappen van het freestylen leren? Check het Learn to Ride Park in Saalbach bij de Bernkogelbahn!

In Leogang weten ze ook raad met het wekken van interesse. Het Nitro park biedt geweldige mogelijkheden om je freestyle game te uppen en met een bagjump area zijn ook de backflips niet meer onbereikbaar. Een andere ervaring bieden ze in Leogang met het Freeride Park. Off-piste rijden en gebruik kunnen maken van jumps is voor velen een mooie aanvulling op een al zeer aantrekkelijk gebied. 

Verder in de omgeving

Niet ver van Saalbach-Hinterglemm ligt het skigebied Zell am See-Kaprun. Met de auto, maar ook met de bus is het makkelijk te bereiken. Hiervoor heb je echter wel een andere skipas nodig of moet je in het bezit zijn van de superskicard. Een mooie uitbreiding om nóg meer nieuwe meters te kunnen maken tijdens je vakantie! Saalbach-Hinterglemm is te groot om volledig te reviewen, zeker in één artikel. De beste manier om erachter te komen wat dit gebied te bieden heeft is natuurlijk er zelf heen te gaan. Lees via onderstaande links alle info omtrent dit gebied. Vind je dat wij écht van iets op de hoogte moeten zijn, graag lezen we je reactie in de comments onder dit artikel!