Foto header: Edo Jungerius

Hidde Hageman, lifestylen, no words needed

Hidde Hageman hebben wij leren kennen tijdens een boardercross/slalom week in Rauris, Oostenrijk. Een rustige vibe, ingetogen glimlach en niet direct op de voorgrond. Wie is deze man?

Zodra je gaat rijden met Hidde ontstaat er vanuit ons een soort ontzag voor skills en goodvibes. Daar waar wij nog geconcentreerd die rechte lijn naar beneden strepen, komt hij jibbend langszetten alsof het niks is. Vervolgens proost je in de bar met een alcoholvrij biertje en krijg je te horen hoe hij genoten heeft van je boarden…jij van mij? Andersom is wat wij jullie willen vertellen. 

Ondanks dat hij het freestylen op een lager pitje heeft gezet zal je hem in het park kunnen bewonderen op vrijwel elke feature. Roteren over kickers doet hij echter het liefst. Jou naar een hoger niveau helpen is iets wat hij graag doet. Je voelt je nooit ondergewaardeerd wanneer je met Hidde een dag rijdt. Vindt hij het mooi geweest dan haakt hij af en zit hij in de zon te genieten van de dag. Frustraties over wat wel en niet lukt heeft hij niet meer, want genieten van het leven in de bergen heeft de hoogste prioriteit.


Hidde back rodeo 5
Foto: Dario van Houwelingen

Wat hij doet

Buiten het af en toe lesgeven is hij veel aan het hiken, touren, natuur bewonderen en het leven vastleggen op camera. Volg hem op insta en via zijn site en je snapt wat wij bedoelen. Zijn werk dichter bij huis halen? Via werkaandemuur.nl kan je de adembenemende shots bestellen. Door zijn hart voor de sneeuw, de bergen en de natuur heeft hij al menig top beklommen. Met Sam Klomp en Stefan Boers is hij dit jaar te bewonderen op het Freeride Film Festival in de film Koufuku. Gezien zijn vorige film Ikigai, raden we je zeker aan een kijkje te nemen.

De rust die Hidde uitstraalt is er niet altijd geweest zegt hij zelf. Deze tak van sport hem heeft laten ontplooien tot een inspirerende persoonlijkheid, die door ons ruimschoots gewaardeerd wordt.

Wat heeft hij hier zelf over te zeggen? 

Hidde back 7

Hidde aan het woord

Ik ben in de late 90s begonnen met snowboarden op een borstelbaan in Huizen. Ik had niet direct veel aanleg voor snowboarden, maar vond de uitdaging om beter te worden behoorlijk verslavend werken. Dit gevoel is nooit echt veranderd. Ik denk dat je altijd progressie kan blijven maken met snowboarden.
Tegenwoordig neem ik wat minder risico in het funpark en probeer ik vooral technisch en in de backcountry beter te worden. Ik ben echter niet elke dag bezig met progressie maken. Ik vind het super chill om met maatjes op avontuur te gaan en op plekken te rijden waar (bijna) niemand komt.
Vroeger zag ik nooit echt het nut in van omhooglopen voor een line, nu wil ik eigenlijk niets liever. Snowboarden is voor mij zowel therapie als een way of life. Ik zou eigenlijk niet weten wat ik zonder mijn board  en de bergen zou moeten.

Favoriete gebied

Jackson Hole, Wyoming, USA & Niseko Japan.

Favoriete snowboard

Mijn eerste Fanatic snowboard

Favoriete discipline

Lifestylen

Favoriete eten

Hollandse groenten


Hidde front 5
Foto: Rutger Geerling

Heb jij vragen, tips, opmerkingen of leuke verhalen n.a.v. dit artikel? Reageer dan hieronder!