Haarlem: Strand, sneeuw en skate. Je vindt het hier allemaal (of heel dichtbij)!

Haarlem, de hoofdstad van Noord-Holland. Surfspots zoals Zandvoort en Bloemendaal liggen op een steenworp afstand en in de zomer zie je hier regelmatig auto’s met surfboards op het dak. Wij bezochten de stad om te kijken hoe boardsportfriendly die nou eigenlijk is en op welke plekken je moet zijn om te skaten, te longboarden of te shoppen. 

Shops

In Haarlem zijn een aantal verschillende shops. In het centrum van Haarlem moet je in de Kleine Houtstraat zijn. Daar vind je Soellaart Outdoor & Ski én pareltje Revert 95. 

Revert 95 Haarlem

Revert 95 bestaat al, jawel, sinds 1995. De store begon klein, maar moest door succes al snel naar een groter pand verkassen. De shop ademt skate en snow en het is duidelijk dat de medewerkers, of eigenlijk gastheren en – vrouwen, verstand hebben van zaken. De aankleding is ronduit top (dat bankje willen wij ook in huis) en er is voldoende hardware, gear en goodies om je zakgeld aan uit te geven. Ben je in Haarlem, dan kun je deze store niet overslaan. 

Revert Snow Skate Haarlem

Soellaart is een flinke rakker met een groot assortiment. De shop richt zich op het brede publiek, maar verkoopt ook wat freeride materiaal. Jones, Salomon, Head, Nitro, Elan, Atomic en Bataleon vind je hier. Daarnaast vind je kleding, protectie goggles en freeride gear van o.a. Anon, Nike, Burton en Peak Performance.  Als het niet in de shop verkrijgbaar is dan denken de medewerkers graag met je mee en wellicht kunnen zij jouw wensen wel bestellen! Ook in schoensegment hebben zij veel liggen van verschillende grote merken. 

Soellaart Haarlem

Interessant voor skiërs: Soellaart biedt de mogelijkheid tot bootfitten en het aanpassen van de custom shells van o.a. Salomon en Atomic. Dat betekent dat jij, na het aanschaffen van je skischoen, deze meteen aan kunt laten passen naar jouw eigen voet. 

Nike goggle

Jones Soellaart

Op de Ingenieur Lelyweg 44 vind je Kitesurfshop Haarlem. Je raadt het al, hier kun je terecht voor kites, bars, wetsuits, trapezes, boards, reparatiemateriaal en verschillende accesoires. Wat Kitesurfshop Haarlem uniek maakt is de verkoop van het merk Harlem. Dit merk, vernoemd naar de stad, is het eerste merk van Nederlandse (en Duitse) ontwerpers. Best tof vinden wij en dus een bezoekje waard.

Snow

Hoewel er in de stad geen mogelijkheden zijn om te skiën of snowboarden, zijn er wel opties binnen handbereik. Indoorhal Snowplanet ligt op 12 kilometer afstand. Daarnaast heeft Bloemendaal, het aanliggende dorp, een rollerbaan om je techniek te verbeteren. 

Surf

Met surfspots Zandvoort en Bloemendaal om de hoek trekt de stad Haarlem veel surfers. Je kunt op de fiets met je surfboard in een rack of met de surfbus het strand bereiken. Zandvoort is een aanrader, met (kite)surfschool The Spot en verschillende toffe hangouts incl. surfinterieur. Maar ook in Bloemendaal is een hoop te doen voor (kite)surfers. Hier vind je o.a. mifune, een watersportvereniging met lessen in kite- en golfsurfen. Tevens kun je jouw materiaal hier stallen. Mifune is een echte vereniging, en in samenwerking met Kiteclub Bloemendaal kun je hier, tegen contributie, gebruik maken van kitemateriaal! Supervet én tot nu toe uniek in Nederland!

Mifune Bloemendaal

Mifune is een echte vereniging, en in samenwerking met Kiteclub Bloemendaal kun je hier, tegen contributie, gebruik maken van kitemateriaal! Supervet én tot nu toe uniek in Nederland!

Skaten in Haarlem

In Haarlem zijn verschillende outdoor skate parken te vinden. Er bevindt zich een park op de Zeilweg, genoemd ‘Het Landje’. Er is een park op de Zaanlaan, de Molenplassen én op Haarlem Hoog. Genoeg te doen dus!

Daarnaast is Stichting Skatepark Haarlem initiatiefnemer van het geplande indoor skatepark. De bouw van dit park start in  januari 2019, dan wordt de eerste paal de grond in geslagen. Het park wordt gebouwd op 2000 vierkante meter gemeente grond. Yes Gemeente Haarlem, jullie snappen het! 


Van deze grond zal 900 vierkante meter worden ingenomen door het skatepark. Daarnaast zal er horecagelegenheid zijn, een eventterrein en komen er vrijplaatsen voor kunstenaren en muzikanten die iets anders willen laten zien. 

Skatepark Haarlem wordt overigens ook duurzaam gebouwd! Naast het gebruik van groen opgewekte energie en stromend water, worden ook de obstakels van afgedankt/gerecycled materiaal gemaakt! Hoe nice! 

Wij houden jullie op de hoogte over de opening van Skatepark Haarlem én bezoeken uiteraard het park voor een review!

Gemeente Haarlem

Kortom

Wij hebben ons vermaakt in Haarlem! Longboarden kan over de mooie fietspaden, in de zomer ademt de stad surf en wat de stad niet kan bieden is allemaal binnen handbereik in de aanliggende dorpen.

 Met dit artikel hebben we waarschijnlijk nog lang niet alle hotspots in Haarlem gedekt, dus: heb jij tips! Laat het ons dan weten door een reactie hieronder zodat iedereen er wat aan heeft!