Gnu ladies choice – boardspecificaties

Dit progressieve & agressieve damesboard van Gnu, ontworpen door pro rider Jamie Anderson, is een echte freestyle plank. Zowel in als uit het park komt dit board tot zijn recht door haar speelse, poppy karakter. Het board is assymetrisch over de lengte, ontworpen om op je backside meer uit het board te kunnen halen. Oftewel, je heelside is korter dan je toeside. Daarnaast bevat de ladies choice de magne traction techniek waarmee Mervin Manufacturing bekend is geworden. Deze techniek vergroot je grip op (icy) terrein en het werkt!

assymetrisch

Ik testte (en kocht) de 2018 variant. Hoewel ik eerst, door de rocker, twijfelde is dit board inmiddels mijn favoriet in het park en op de piste!

Details:

Lengte(s): 145.5
Jaargang(en): 2018
Bindingen: Union Trilogy
Schoenen: Salomon Kiana focus
Rijder lengte: 164cm
Rijder gewicht: 58kg

Na een half seizoen het park onveilig te hebben gemaakt met dit board, hierbij mijn mening over de rij eigenschappen van de ladies choice:

 

De ladies choice op de piste

Hoewel ik in het begin, door mijn overstap van haar zus de Gnu B-pro, erg moest wennen aan de flexibiliteit van dit board, raakte ik uiteindelijk niet uitgespeeld. Voor piste tricks is deze plank i-de-aal! Zowel op je front- als op je backside haal je enorm veel pop uit het board. Door de rocker tussen je voeten gaan de buttertricks erg soepel en smooth. Waar ik altijd hard werd afgestraft op kleine foutjes door de B-pro, kon ik nu een aantal keer opgelucht ademhalen omdat ik dit keer de piste geen kopstoot hoefde te geven na een kleine fout.

Op hoge snelheid werd ik bij aanvang iets minder enthousiast, want door haar flexibiliteit voelt dit board minder stabiel. Gelukkig wende ik hier erg snel aan, waardoor ik kan blijven genieten van iedere straight line.

Gnu ladies choice specs

En in het park dan?

Ronduit hemels. Maar daar is ze dan ook voor gemaakt. Jamie Anderson excelleert met dit board op de slopestyle. Helaas ben ik geen Jamie, maar ik merkte wel direct dat alle tricks makkelijker gingen dan eerst. Het board is licht & heeft veel pop. Springen is fantastisch en ook op de jibs komt dit board goed uit de voeten, wederom door de rocker tussen de benen. Hoewel rockers vaak instabiel voelen op hoge snelheid zorgt de camber onder de voeten voor de nodige stabiliteit. Wel zo prettig als je op een kicker af rijdt. Ik dacht dat het onmogelijk was, maar de Gnu Ladies Choice bewijst dat een combinatie van camber én rocker echt goed kan uitpakken.

Freeriden met deze Gnu..

Ja, dat was geen succes. Ondanks dat ik volledig setback ben gaan staan, begroef deze plank zich heerlijk in de poeder. Voor een freeride plank is 145.5 ook wat klein, maar mijn B-pro is 146 en daar heb ik toch een stuk minder sneeuw door gegeten.

Conclusie

Deze gnu is een échte freestyler en ontworpen voor de licht-gevorderd tot gevorderde dame die haar niveau tot een volgend level wil brengen. Ook heeft Melvin bij het ontwikkelen van dit board rekening gehouden met het milieu, wat ik een grote plus vind. Ligt jouw hart bij het freeriden en duik je echt nooit het park in, dan zou ik kijken naar een andere board. Of je koopt er gewoon 2, of 3, of 4…. Want eigenlijk kan dit board niet missen in jouw plankenkast en dan heb je meteen een goed excuus om te leren freestylen.