Een dag met Caroline:

Caroline haar motto, waar wij in de titel al op hinten, is “Gewoon genieten”. En dat doet zij. De passie voor de sneeuwsport loopt als een rode draad door haar leven en Caroline is altijd het zonnetje op de berg. Als je op de berg staat en je hoort iemand zingend naar beneden skiën dan is de kans groot dat je Caroline hebt gespot. Van jongs af aan staat Caroline al te springen om te skiën en om haar skills kun je ook echt niet heen. Zowel in het park als in het terrein lijkt zij altijd on top of her game.

Genieten

In het verleden is zij, samen met o.a. Marije, veel actief geweest in het funpark. En hoewel zij pas op haar 26ste hiermee is begonnen, zorgde haar drive ervoor dat zij snel tot de top van de Nederlandse freestyle dames behoorde. Maar, de afgelopen seizoenen hebben wij haar vooral leren kennen als freerider en is ze veel op pad met gasten zoals Erik, Rens (coming soon) en Stephan. Met deze crew heeft zij kilometers afgelegd om die ene perfecte lijn te skiën. De misselijkmakende beelden zie je hieronder.

Snowsports is niet alleen een hobby maar is ook onderdeel van haar werk. Zo heeft zij voor de NskiV de aangepaste wintersporten tot een hoger niveau gebracht en is zij medeoprichter van het nieuwe initiatief UP adaptive sports. Met dit bedrijf biedt zij zowel de snowsports als de surfsport aan voor mensen met een lichamelijke beperking. Meer over dit initiatief is binnenkort te lezen op shreddit.nl .

Caroline aan het woord:

Vanaf mijn vierde zijn we met de familie jaarlijks op wintersport gegaan maar het echte virus, de behoefte en the need om naar de bergen te gaan heeft zich echt pas genesteld na mijn eerste seizoen in Canada, seizoen 2006-2007 welke bekend stond als alleen maar poeder skien. Vanaf dat moment ben ik meerdere seizoenen gaan doen tussen mijn twee studies in naar o.a. New Zealand en Oostenrijk. Om dan weer te beginnen met mijn tweede studie was lastig en ik zocht naar een manier om er toch mee bezig te zijn. Ik begon bij Steasy, een freestyle ski team en ging wekelijks naar een indoorhal om me zelf bont en blauw te skien op de box en kickers en deel te nemen aan wedstrijdjes. Na mijn studie bleef ik dicht bij mijn passie en heb ik ruim 7 jaar lang voor de NSkiV gewerkt waar ik naast het freestyle skiën ook de nodige ervaring opdeed voor de aangepaste disciplines.

Genieten

Langzamerhand kwam er een verschuiving van het funpark naar het freeriden. Omhoog lopen, touren en plekjes opzoeken waar niet jan en alleman komt. Samen met vrienden alleen bovenaan te staan met niks anders dan natuur om je heen. Hoe fijn het voelt om in een veld, tussen de bomen en de adrenaline te voelen bij steile hangen. Dat is onbeschrijfelijk voor mij. Daarom heb ik ervoor gekozen om 1,5 jaar geleden mijn baan op te zeggen zodat ik mij weer zo kan voelen. Daarnaast wilde ik voor de aangepaste discipline iets toevoegen en ben ik samen met een vriendin UP adaptive sports begonnen. We bieden lessen en begeleiding aan in Kaprun/Zell am See voor de Europese markt. Voor komend seizoen zijn de eerste boekingen al binnen en kan niet wachten totdat de winter weer begint!

Favoriete gebied

Tja waar er sneeuw ligt… en met name poeder. Maar als ik toch mag kiezen dan voel ik mij het meest thuis in het salzburgerland (kaprun)

Favo gear

Ik ski op de QST 106, 172. Deze lengte is voor de befaamde spitzekeren vooral heel grappig om te zien voor mijn vrienden… zelf ben ik namelijk 1.63 en sta daarom ook vaak in een  split, haha!

Favoriete discipline

Freeride met soms een parkrondje!

Favoriete eten

Cheese dumplings voor tussen de middag en een pizza bij Paletti in de avond (hoe kan het ook anders).

 


Ook enthousiast geworden? Volg Caroline & Upadaptive dan op instagram! De komende tijd is Caroline even iets minder fysiek aanwezig omdat zij binnenkort een mini shredder op de wereld zal zetten. Wij wensen Caroline daarmee al het geluk van de wereld toe! Daarna is zij gelukkig  wel meteen weer aan de slag in Kaprun e.o. voor Up.  Van harte gefeliciteerd en vooral gewoon genieten!