De zomer is nog niet voorbij, dus we kunnen nog even genieten van frisse salades zoals deze. Een gerecht met fruit, meloen en gerookte zalm. Wij vinden het een heerlijke combi, makkelijk mee te nemen als lunch of gewoon voor thuis aan tafel.  

Ingrediënten voor dit frisse gerecht:

Voor 2 borden

  • 70 gram rucola;
  • 200 gram gerookte zalm;
  • 1 kleine galiameloen;
  • 1 kleine eetrijpe avocado;
  • 1 puntpaprika;

Dressing:

  • 4 eetlepels rode wijnazijn;
  • 1 eetlepel honing;
  • 1 eetlepel olijfolie;
  • 1 eetlepel (verse) dille;
  • peper & zout naar smaak.

Optioneel:

  • 75-100 gram quinoa of een andere graansoort zoals bulgur.

Bereiding:

Indien nodig, bereid de quinoa/graan aan de hand van de aanwijzingen op de verpakking. Hierna leg je de rucola op de saladeschaal en ontpit de galiameloen. Vervolgens snijd je de meloen, de avocado en de zoete paprika in blokjes en verdeel je deze over de salade.

Bij een frisse salade hoort ook een frisse dressing. Hiervoor voeg je de ingrediënten voor de dressing toe aan een glas en meng je deze met een vork goed door elkaar. Tijdens het toevoegen van de dressing aan de salade blijf je mengen. Waneer je dat niet doet dan ontstaat er een scheiding tussen de olie en de azijn.

Tot slot voeg je de quinoa toe. Meng alles goed door elkaar.

Waar vind je de ingrediënten?

In principe kun je alle ingrediënten vinden in de Lidl. Helaas heeft de Lidl, de M-preis, Billa, Spar of Adeg te gaan. Ook in Nederland vind je deze frisse ingrediënten in alle supermarkten.

Dit recept is vooral bedoeld voor rustdagen. Er zijn namelijk veel vetten toegevoegd door de zalm en de avocado. Indien je van deze salade toch een sportmaaltijd wil maken dan kan dat heel goed door het toevoegen van de optionele graan. 

Kcal: +/- 350 tot 500 kcal – De energie in dit gerecht kan worden verhoogd door meer door het toevoegen van brood of peulvruchten. 

Heb je deze salade uitgeprobeerd? Dan horen wij hieronder graag wat je ervan vindt door middel van een reactie! Daarnaast is feedback natuurlijk altijd welkom, we leren daar graag van!

Enjoy!