Kopenhagen, we were there!

Jaja, al lange tijd stond het op onze bucketlist en nu is onze citytrip naar ‘the other flatland/stad’ eindelijk waarheid geworden. Maar, natuurlijk wel met Shreddit in ons achterhoofd. Tijdens de twee dagen die wij hebben gespendeerd in de Scandinavische stad Kopenhagen, hielden wij onze oren en ogen open om te kijken hoe boardsportfriendly deze vooruitstrevende stad wel niet is.

En boardsportfriendly dat is het zeker. Al in onze eerste fietstocht, van het vliegveld naar onze accommodatie, kwamen we de eerste shop tegen. Kitedenmark richt zich voornamelijk op kitesurfen en skateboarden. Ons oog viel voornamelijk op deze streetart en dit skateboard met Mr. Burns:

In de rest van ons weekend hebben wij nog verschillende andere shops gevonden. Allemaal in het centrum van Kopenhagen en nog een tof-uitziende shop in Vesterbro. Helaas was die gesloten! De meeste van deze shops richten zich op milieubehoud door bijvoorbeeld organische kleding te produceren en te verkopen. Daarnaast werd niets in plastic tasjes meegegeven. Extra plusje voor Kopenhagen dus!

Stores

De Vans Store is zeker een bezoekje waard. De layout is tof en er is skategear, schoenen en kleding voor zowel mannen als vrouwen. Ook is de store op zondag geopend! Heel fijn. De store vind je hier:

Ook andere stores zijn een bezoekje waard. Voor de mannen onder ons heck vooral even de Streetmachine, om de hoek van de Vans Store. Helaas is hier voor vrouwen niets te vinden, behalve als je een cadeautje zoekt. Wel is de layout van de streetmachine iets om niet te missen, hoewel alle shops die wij tegen kwamen hier iets prachtigs van maken.

Skateparks

Naast alle gave shops zijn er ook verschillende skateparks te vinden in Kopenhagen. Wij bezochten het Enghave Skatepark in de wijk Vesterbro. Dit park is van de, om de hoek liggende, eerdergenoemde shop, zodat je altijd materiaal bij de hand hebt wanneer je iets sloopt. Naast dit park vind je er heel veel meer. Een overzicht is hier te zien.

Maar genoeg over skateboarden, wat is er nog meer?

Ja ja,  dat skaten en kiten is leuk maar we blijven natuurlijk snowsporters. Hoewel Denemarken bekend staat als ‘the other flatland’ zijn ze in Kopenhagen bezig met het bouwen van een gigantische indoor hal. In de toekomst is er dus hoop. Daarnaast kun je in Denemarken ook surfen en spotten wij zowaar een auto mét surfplank op het dak. De surfspots van Denemarken kun je hier vinden. Duidelijk is dat je niet kunt golfsurfen in Kopenhagen, kitesurfen, windsurfen en suppen lukt dan weer wel!

Kortom

Boardsportfriendly dat is deze stad zeker. Hoewel wij vinden dat er nog meer aandacht mag zijn voor snowboarden en skiën zijn de andere boardsporten goed vertegenwoordigd. Het is natuurlijk ook veel handiger om in een flatland te skateboarden of te kiten, maar goed, de liefde voor de sneeuw haal je niet zomaar uit de mens.

Laat ons weten wat je vindt, heb je tips of aanmerkingen? Reageer dan hieronder, we leren graag maar blijf wel lief voor ons en voor elkaar!

Cheers!