Bataleon Carver: het Board

De Bataleon Carver, de naam laat niet veel aan de verbeelding over. Een snowboard waarmee je creatief kan carven, overal op de berg. Door de befaamde 3BT, ook wel Triple Base Technology -die Bataleon toepast op de snowboards- heeft dit board een duidelijk sidebase uplift. In het Nederlands betekent dit dat de zijkanten van het board meer omhoog komen dan het midden. Dit is te zien bij de lange Nose en kleine Tail die dit snowboard heeft. Met de Directional shape en wat Bataleon een flex van 6 noemt, ga ik de berg tegemoet.

Hieronder wat details:

Lengte(s): 158
Jaargang(en): 2017-18
Prijs: +/- €500
Bindingen: Salomon Quantum / Salomon Defender
Schoenen: Salomon Hi-fi / Salomon Launch / Burton Ion
Rijder lengte: 184cm
Rijder gewicht: 93kg

Pistes rammen:

Het eerste wat ik mezelf afvraag, als dit flex 6 is, wat voor gietijzeren machine moet een flex 10 dan zijn. Misschien wat overdreven, maar dit board voelt stijver aan dan ze aangeven. En wat ik interessant vind, zowel met de Salomon Quantum als Defender bindingen geeft ze een licht gevoel en laat ze zich makkelijk omkanten.

En dan het moment dat je de kant er in zet, pak een bak koffie en ga maar zitten want dit board doet de rest. Zoals de ‘Carver’ al doet vermoeden snijdt deze als een mes door een pak boter. Gas bij blijven geven is erg verleidelijk wanneer je op dit boardje rijdt. Maar ook kortere bochten die gedrift zijn voelen niet eng aan. Misschien doordat de 3BT de staalkanten dus wat hoger laat zitten.

Het speelse op de berg is wat minder met dit board, al zijn tailpresses vrij extreem te maken door de kleine tail.


 

Fun in het Park:

Wauw, alsof dit board in de lucht de controle blijft houden die het heeft op de piste. Tijdens sprongen voelt de Bataleon Carver super stabiel aan en leent zich goed voor grabs en counterrotaties. Roteren vond ik er wat spannend mee, omdat switch meer als overleven voelt dan leuk rijden door die kleine tail, maar als je uiteindelijk het switch rijden een beetje doorhebt is het ook wel weer erg leuk. Ook op boxes, tubes en rails is dit board, met 50-50’s, stabiel. Het is dus leuk om met dit board door het funpark te rijden, maar er zijn boards die wel wat prettiger zijn natuurlijk, als je specifiek kijkt naar Freestyle.

Zwevend in de Off-Piste:

De off-piste kan je echt aanvallen met deze poederbak. Open velden en stijlere hangen rijden erg lekker en de Carver geeft, net als op de piste, een veilig gevoel op snelheid. Het wordt wel lastiger wanneer je deze plank van Bataleon meeneemt tussen de bomen. Wanneer korte, snelle draaimomenten nodig zijn wil dit snowboard nog wel eens achter de feiten aanlopen en zorgt ze juist voor minder snelheid tijdens treeruns dan met menig ander boardje.

Last Call:

Een heerlijke plank die een stuk breder inzetbaar is dan ik had verwacht. Wanneer je lekker aan het cruisen bent op de piste, aan het werken bent in de off-piste of af en toe een funpark run tussendoor pakt, deze Bataleon Carver is op die momenten gewoon erg leuk. Één van de momenten dat ik deze rambak gereden heb is tijdens het lesgeven in slalom en boardercross, reken maar dat ze daar ook top voor was. Als ik dit snowboard zou aanschaffen, zou deze het meest ingezet worden in de poeder. Maar mocht de poeder niet zo zijn zoals bergfex voorspelde, dan is de dag niet direct verloren en zijn de pistes een erg vermakelijke tweede keuze.

Warm geworden voor dit board? Meer info vanuit Bataleon vind je hier

Meer gear reviews:

-Salomon Assassin

-Gnu ladies choice

-Salomon QST 118